Home - Nieuws  

Uitslag Braassem Summerregatta
10-06-2018

Uitslag

lees verder

ONK Sprint: verslag online & video dag 2
28-05-2018

De uitslag en het verslag van het ONK sprint. Het ONK sprint is een nieuw concept waarmee in korte wedstrijden van ongeveer een kwartier in kleine groepen gestart wordt. Kort, intens en veel spanning. Vanuit alle hoeken kwamen de solozeilers tevoorschijn en een sterke afvaardiging vanuit Alkmaar, Giesbeek, Loosdrecht, Sneek en de Braassem. In totaal verschenen 27 zeilers aan de start....

lees verder

ONK Sprint; een bijzonder kampioenschap
13-05-2018

Beste solozeilers; Op 26 en 27 mei organiseert de Vrijbuiter in samenwerking met de Soloklasse een bijzonder kampioenschap; het ONK Sprint. Het Sprintkampioenschap is een officieel NK met blauwe wimpel van het verbond en recht op deelname aan de PIP. 

 

 

lees verder

"Snelheid is hoogte" (trainingsweekend Sneek), het verslag van Jaap Atema
12-05-2018

Marc Dieben vroeg me terug te blikken op het trainingsweekend in Sneek. Om een stukkie te schrijven. Dat doe ik met plezier. Die gelegenheid neem ik dan allereerst te baat om Marc zelf te complimenteren met de manier waarop hij - volgens de solo-site -  als secretaris / ledenadministratie binnen de klasse zijn functie vervult. Van dat secretariële zie ik - als gewoon lid nu - dan niet zoveel, van zijn communicatieve activiteiten des te meer. Hulde voor de niet aflatende ijver om de solo en de soloklasse in de publiciteit te brengen. Met teksten, video's etcetera - al dan niet met sidekick Roel - doet hij dat voortreffelijk!

Sneek dus. Tja, zo lang is het nog niet geleden dat het Sneekermeer voor de solo - in ieder geval de wedstrijdsolo - een periode van tientallen jaren  "terra incognita" was.  Dat is op een spectaculaire manier veranderd.  In het rijtje namen Gerard Post, Eddie Boon, Jan Arends - om er enkele te noemen - sluit die van Arnold Jippes nu naadloos aan als promotor van en sleurder aan de solozaak. Op Sneek vaart onderhand een  veldje van ruim 10 boten. En voor de Kleine SneekWeek 2018 hebben inmiddels meer dan 20 solo's ingeschreven. Mooi werk Arnold! En doordouwen!

lees verder

Springcup 2018 Het verslag en de uitslag
30-04-2018

De boten staan op de dubbeltrailer klaar in de garage, inschrijving is gedaan, tassen gepakt, de auto is vol en het huisje in Medemblik is geregeld. De temperatuur maakte een duikvlucht naar waarden onder de 10 graden en de zon verdwijnt achter de wolken. Klaar voor de Springcup 2018. 

Dit jaar hadden we gelukkig wel wat minder wind dan de eerdere edities. Een mooi veld van 35 deelnemers, waarvan 17 uit de UK. Altijd gezellig om de heren weer te zien en ook garantie voor een sterke competitie op het water.

lees verder

Uitslag Openingswedstrijden Giesbeek
29-04-2018

De uitslag van de openingswedstrijden in Giesbeek

lees verder

Uitslag Easter
26-04-2018

De uitslagen van de Easter Regatta in Loosdrecht

lees verder

PJ Postma goes SOLO
04-04-2018

Deze zeilheld (4de OS Finn klasse OS Londen 2012) is bereid gevonden om onze klasse te versterken. Hij zal samen met Peerke Kortekaas de training van 4 en 5 mei op Sneek verzorgen. De training staat open voor alle leden van de NSO (ben je nog geen lid meld je dan hier aan). Tijdens de training zal rekening gehouden worden met het niveau van de aanwezigen. Tijdens de training zullen foto’s en video-opnames gemaakt worden ( een beeld zegt meer dan duizend woorden).

lees verder

Easter Wedstrijd bij de KWVL "iedereen had zijn.haar moment of fame
03-04-2018

Easter regatta 2018

Ik ben Paul Dijkstra en ik heb eind vorig jaar een boot gehaald uit Engeland. Na aankomst in Loosdrecht op de zaterdag was er een warm ontvangst van solo klasse voor mijn eerste wedstrijd. Hele leuke en enthousiaste groep! Helaas was er geen wind op de zaterdag. Na wat gespiekt te hebben bij alle boten ging de vlag om hoog geen wedstijden op zaterdag.

 

lees verder

Training vanaf de Vrijbuiter; 24/25 maart!
04-03-2018

De winter is nog maar net voorbij of de eerste training staat alweer op het programma, 24/25 maart!!

Het thema is "hoe win ik een evenement", hoe mooi is dat?

Je kunt inschrijven per dag of voor beide dagen, Peerke is de trainer.

 

Het programma voor beide dagen is als volgt;

10:00 uur : De boten zijn opgetuigd en klaar voor de training

10:00 uur : Voorbespreken training

10:30 uur : Het water op

12:30 uur : Lunch en korte evaluatie en instructie voor de middag.

13:30 uur : Het water weer op

15:30 uur : Terug in haven

16:30 uur : Evalueren middagtraining

17:00 uur : Borrel

Deelname aan de training kost €20,- per dag excl. de kosten voor koffie en lunch ed 

Schrijf je nu in en geef mij even door voor welke dag(en) je inschrijft.

 

Tot in Loosdrecht,

Arnold ( wedstrijd@soloklasse.nl )

 


Van Club van 50 naar " vrienden van de Soloklasse".
05-02-2018

Van Club van 50 naar " vrienden van de Soloklasse".

Afgelopen zondag is tijdens de ALV in Loosdrecht met enthousiasme  nieuw leven geblazen in de voormalige club van 50.

De nieuw naam wordt: "Vrienden van de Soloklasse"

 

 

lees verder

Verslag en uitslagen van het Winterkampioenschap
05-11-2017

WK 2017

De wintertijd is weer ‘aan’, de pepernoten liggen weer in de schappen en de seizoensafsluitingen en najaarswedstrijden zijn, ongeacht in welke volgorde, achter de rug. Kortom tijd voor ons om het WinterKampioenschap te houden. 4 november was het zover. De Braasem was dit keer de gastheer van dit evenement. Een prachtig gelegen vereniging die komend jaar ook de host is van het ONK. Voor mij (als newbie) een mooie gelegenheid om dit water te verkennen.

lees verder

Inschrijving voor het Winterkampioenschap geopend
31-10-2017

Over twee weken is weer het winterkampioenschap. Overdag zeilen we een aantal races.  Na de wedstrijd een lezing van Leo Meijaard, die mee heeft gedaan aan de Clipper Around de World race (Volvo ocean race voor amateurs). Schrijf je snel in. Hieronder de Notice of Race en de Sailing Instructions...

 

Toevoeging

Door een fout in de communicatie hebben wij vergeten te vermelden wat de kosten zijn van de inschrijving. Deze zijn € 25,-- en dienen voldaan te worden bij de registratie zoals vermeld in de NOR. Met de verontschuldigingen voor deze late toevoeging.

lees verder

Site Soloklasse gehackt.
23-10-2017

Afgelopen nacht is de site van de Soloklasse gehackt. Voor zover wij kunnen zien, zijn er geen belangrijke data van de server getrokken. De hacker lijkt van het vriendelijke soort te zijn die ons er op wilde wijzen dat de site niet meer voldoet aan de veiligheidseisen van vandaag. Niet dat we dit al niet wisten en zoals reeds tijdens de ALV vermeld, wordt er druk aan een nieuwe site gewerkt. Deze hack heeft er wel voor gezorgd dat deze inspanningen versneld zullen worden.

lees verder

Verslag Sluitingswedstrijd WSV Giesbeek - inclusief uitslag
15-10-2017

Ondanks de licht-weer voorspelling stond er op zaterdag een mooie constante wind over de lengte van de plas zodat we een lange baan konden varen. De trend was dat de bb kant van de startlijn de voordeligste was. Ik geloof dat Peerke er de eerste race zelfs over SB startte en meteen een voorsprong nam om de eerste plek niet meer af te staan.  Deze eerste race was vrij representatief voor de einduitslag....

lees verder

Verslag en uitslagen Houtskool Cup 2017
01-10-2017

Houtskool 2017

De week voorafgaand aan de houtskoolcup veranderde de voorspellingen ongeveer per uur en dus was het moeilijk om vooraf de favorieten in te schatten voor de races.Lichtweerspecialisten Saskia Arnold, Ted Bakker en Tjebbe Swart hoopten op een rustig windje terwijl Peerke Kortekaas, Reggie Feltkamp en Roel den Herder misschien op zoek zijn naar meer puf.

Eddy Boon   (10, 9, 8, 2, 1, lift off)

 

lees verder

Wie mag zijn naam bijschrijven op de "Platte Thys"?
25-09-2017

Het is nog niet de allerlaatste wedstrijd van het seizoen maar wel één van de laatste. De Houtskool wedstrijd op Loosdrecht kunnen we inmiddels wel tot een van de "klassiekers" rekenen voor de Soloklasse. De ambiance bij de KWVL is er een van een klassieke zeilvereniging waarvan er maar weinig zijn. De winnaar mag uiteindelijk zijn naam laten bijschrijven op de "Platte Thijs"...

lees verder

Wie mag zijn naam bijschrijven op de "Platte Thys"?
25-09-2017

Het is nog niet de allerlaatste wedstrijd van het seizoen maar wel een van de laatste. De Houstkool wedstrijd op Loosdrecht kunnen we inmiddels wel tot een van de "klassiekers" rekenen voor de Soloklasse. De ambiance bij de KWVL is er een van een klasieke zeilvereniging waarvan er maar weinig zijn en de te verdienen prijs is je naam op de "Platte Thijs".

Vorig jaar werd er een spannende strijd gevoerd tussen Jan Arends en Reggie Feltkamp waarbij de laatste aan het langste eind trok. Er was even wat overredingskracht nodig maar de "Beer van het Alkmaardermeer" is er weer bij om zijn beker te verdedigen. Of Jan Arends er bij zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Maar ook zonder Jan zullen er genoeg Sololisten zijn die Reggie het vuur nader aan de schenen zullen leggen. Peerke Kortekaas (2de op het ONK), Ted Bakker (4de op het ONK) en Arnd Wolvetang (beste nieuwkomer op het ONK) zijn een paar van de kanshebbers. Als er niet te veel wind staat zal "local hero" Saskia Arnold van zich doen gelden. Anton Kok, leider in de jaarprijs, heeft ook ingeschreven en liet vorige week, tijdens de Sluitingswedstrijd op Sneek, zien in vorm te zijn. Anton Kok, leider in de Jaarprijs, komt met zijn nieuwe Winder MK1 die hij, naar zijn eigen zeggen, steeds beter onder controle heeft.

Over de jaarprijs gesproken. Het aantal deelnemers voor de Houtskool dreigt naar de 25 te gaan en er zijn dus heel veel punten te verdienen tijdens deze wedstrijd.

Helaas lopen de weersvoorspellingen op dit moment erg uit elkaar. Dus het is nog verre van zeker wiens favoriete windje het zal worden. De kans op weinig wind neemt toe maar de (ex) orkanen Maria en Lee zijn onderweg naar Europa en zouden wel eens voor een heel stevig windje kunnen zorgen. Wat het gaat worden weten we a.s. dit weekend.

 

lees verder

Verslag en uitslag Sluitingswedstrijden Sneek
24-09-2017


Op 23 en 24 september waren de sluitingswedstrijden van het KWS op het Sneekermeer gepland. Ondanks dat er weinig tot geen wind voorspeld werd, waren er toch 10 inschrijvingen. Dat het overgrote deel uit Friese Solozeilers bestond was logisch.Daarnaast waren Anton Kok, Saskia Arnold en Mark Wildenberg ook van de partij.

lees verder

Vooruitblik Sluitingswedstrijden KWS op Sneek
19-09-2017

Voor het eerst sinds de 70er jaren zal de Soloklasse een aparte startgroep vormen tijden de traditionele Sluitingswedstrijden op het Sneekermeer. De regio Sneek heeft de laatste jaren hard gewerkt aan de groei van de klasse aldaar. In 2017 wordt het resultaat van het harde werken eindelijk beloond. Het minimale aantal inschrijvingen kan de regio daar inmiddels geheel zelf  invullen.  Was de vloot in 2016 nog maar 5 boten sterk, nu is de Solo vloot in Sneek maar liefst 11 boten groot.

 

lees verder

Derde dag ONK "Zwarte vlag gooit roet in het eten" Video ONK staat online
12-09-2017

De laatste dag van het ONK werd ingegaan met de verwachting dat er misschien maar één race gevaren zou kunnen worden. Echter bleek niets minder waar. Rond de klok van 10 uur ging iedereen het water op en kon de eerste race gestart worden rond 12.30. Helaas moest de uitstelvlag er vaak in omdat de wind nog 90 graden moest draaien voordat hij bestendig werd. Het meer dan uitstekende wedstrijdcomité wist de baan snel te verleggen zodat de drie geplande races toch gevaren konden worden.

lees verder

Dag 2 van het ONK “De dag van Ted”
02-09-2017

Vol verwachting keken alle deelnemers uit na de tweede dag van het ONK. De windvoorspelling gaf 8-9knp wind aan. Helaas is de voorspelling niet helemaal uitgekomen en meer dan 7 knp wind hebben we helaas niet gehad. Toch konden er vandaag vier races gevaren konden worden. 

lees verder

Peerke Kortekaas leidt na de eerste dag.
02-09-2017

 

Aanvankelijk leek het een dag te worden waarbij de wind het helemaal  helemaal zou laten afweten. Maar rond de klok van 14.00 werden de deelnemers toch het water op gestuurd en kon er rond 15.00 uur gestart worden en werden er drie races gevaren. De wind die bij de eerste race nog net de 5 knp aantikte trok zelfs aan tot 8-9 knopen tijdens de derde race. Een leuk windje wat voor iedereen goed te doen was.

 

lees verder

Startlicenties en meetbrieven!!
31-08-2017

Startlicenties en meetbrieven

lees verder

Dutch Open 2017 - Change in the NOR (Notice 2)
29-08-2017

Update 30-9: A second addendum on the Notice of Race

Update 29-8: We have an addendum on the Notice of Race, so read carefully. The Addendum is leading! 

Everything you need to know on the Dutch Open event in Workum. The notice of Race (NOR), the sailing instructions and the list of competitors.

lees verder

Vooruitblik Open Nederlands Kampioenschap 2017
25-08-2017

Het is nog krap twee weken voor het Open Nederlands Kampioenschap van start gaat op het IJsselmeer voor de kust van Workum. De NSO heeft koste nog moeite gespaard om dit weer tot een groot succes te maken. Aan alles is gedacht: een goed wedstrijd comité, uitdagende locatie en leuke social events. Kortom elke Solozeiler moet er bij zijn.

lees verder

Rhederlaag wedstrijd - Uitslag
22-08-2017

Waarom, waarom zijn er 40 solo's in Giesbeek.

lees verder

Sneekweek - Uitslag
11-08-2017

De uitslagen voor de Sneekweek 2017. Op de hardzeildag was Mark al zeker van de titel en hij besloot dan ook om de laatste dag een OCS te zeilen. Roel dp 1 punt tweede en Arnold door een OCS van Jan Kuik alsnog 3e. Een fantastisch evenement met een duidelijke winnaar.

lees verder

Sneekweek 2017 op meerdere vlakken groot succes voor de Soloklasse
11-08-2017

Voor aanvang van de Sneekweek was het al duidelijk dat het voor de Soloklasse een succesvol evenement zou worden. Maar liefst 23 Solisten hadden zich ingeschreven en daarmee werd de grootste opkomst sinds de 60er jaren bereikt.

lees verder

Training voor ONK 2017
27-07-2017

Training voor ONK 2017, door Peerke Kortekaas!

lees verder

Vooruitblik Sneekweek 2017
25-07-2017


Het duurt nog een kleine twee weken en dan gaat het grootste zeilevenement van Europa weer van start. Meer dan 700 boten in de diverse klassen gaan weer strijden om het zo fel begeerde bord.

lees verder

Belangrijk nieuws mbt Alkmaar Open!!
22-07-2017

Helaas, op advies van Regio Alkmaar, is besloten de Alkaar Open te annuleren.

De reden is de hoeveelheid (Japans)wier in het meer. De zeilers van regio Alkmaar hebben ervaring tijdens de dinsdagavond wedstrijden en het is echt niet te doen. Jammer, te meer omdat het dit jaar al het 2e evenement van de kalender is dat geen doorgang kan vinden.

De wedstrijdcommissie is naarstig op zoek naar een alternatief, zodra hier meer over bekend is laten we dat weten.


Nationals - the Road to Torquay
16-07-2017

We zijn met tien man afgereisd naar het zuidwesten van Engeland, naar Torquay. 9 zeilers en Belinda (mijn vrouw). Torquay is een badplaats in de Engelse Riviera waar het Engelse kampioenschap van de Soloklasse 2017 wordt gehouden. Door de baai en de warme golfstroom schept dit een ideaal climaat om te zeilen. Met dit in gedachten reizen we af naar het verre Engeland om het de Engelsen moeilijk te gaan maken....

lees verder

Vrijbuiterweekend groot succes
03-07-2017

Het Vrijbuiterweekend 2017 gaat de boeken in als een van de meest fantastische evenementen van 2017. Zoals altijd verdient De Vrijbuiter een groot compliment voor de organisatie. Ondanks de beperkte ruimte blijkt De Vrijbuiter de logistiek zo goed voor elkaar te hebben dat je nauwelijks merkt dat er meer dan 300 boten aan dit evenement mee deden. Dank aan de Vrijbuiter en zijn meer dan 80 vrijwilliger.

lees verder

Uitslag Vrijbuiterweekend
02-07-2017

De uitslag van het vrijbuiterweekend 2017. Armand een verdiende eerste plaats. Peerke was eigenlijk de...

lees verder

England here we come
29-06-2017

 

Volgende week start de Nationals bij de Royal Torbay Yacht Club in Engeland. Dit keer met een grote afvaardiging van Nederlanders. Arnold Jippes, Mark Wildenberg, Marleen Gaillard, Jan Arends, Anja Koldewijn, Roel den Herder, Marc Fluttert, Peerke Kortekaas en Norbert Zonneveld gaan er naar toe om de eer van de Nederlandse driekleur te verdedigen.

 

lees verder

Uitslag Braassem Summer Regatta - veel eerste plaatsen betekent nog geen eerste plaats
11-06-2017

Het was een ongemeen spannend weekeinde. Tot op de laatste wedstrijd hadden 6 zeilers kans op de eindoverwinning. Veel eerste plaatsen zeilen is geen garantie voor succes. Zowel Arnd, Gilles als Peter hadden twee eerste plaatsen. En wie ging ermee vandoor...

lees verder

MKE gaat dit jaar voor de Soloklasse helaas niet door!!
02-06-2017

Het bestuur van het Multi Klasse Evenement (MKE) heeft vanavond na wijs beraad alsnog besloten dat wij als Soloklasse niet deel kunnen nemen aan het evenement.

Dat spijt ons als wedstrijdcommissie, we hebben er werkelijk alles aan gedaan om toch deel te kunnen/mogen nemen aan het evenement echter het is ons niet gegund.

Excuses!


Hemelvaart 2017 Twee vliegen in één klap
29-05-2017

Als je dit weekend als Solo zeiler geen leuk weekend hebt gehad dan is er iets mis met je. Op twee locaties werd er gestreden om de diverse bekers.

lees verder

Kleine Sneekweek - Uitslagen en I-Sail
28-05-2017

De Kleine Sneekweek was er 1 om van te dromen. 30 graden en windje 4 tot 5 beaufort. Hemels. In dit wonderschone zeilweer waren Arnold, Reggie en Anton de goden. Anton had een wedstrijd voorsprong door op de donderdag al een wedstrijd te zeilen. Tot op de laatste dag was het spannend, zeker ....

 

 

lees verder

Vooruitblik Kleine Sneekweek
22-05-2017

Deze week start op donderdag de Kleine Sneekweek. Deze spin-off van de alom bekende “grote” Sneekweek wint steeds meer aan populariteit onder de (Solo) zeilers. Het accent ligt bij deze wedstrijd meer op het zeilen dan op de randverschijnselen, iets wat tijdens de normale Sneekweek duidelijk andersom is. Ook worden we op de vrijdag en zaterdag twee races gevaren waarbij dat op de grote versie altijd maar één is.

lees verder

Verslag Sail & Music
17-05-2017

Verslag Sail & Music

lees verder

Sail&Music Anton Kok wint
15-05-2017

Dit weekend werd de tradititionele wedstrijd Sail&Music gevaren op de Rederlaag plas.

lees verder

Brexit bleek Nexit - Uitslag bijgevoegd
07-05-2017

Hoe de Nederlanders strijdend ten onder gingen

Afgelopen weekend werd de Nations Cup in de Soloklasse gevaren op Medemblik. Meer dan 35 Engelsen hadden de oversteek gemaakt naar het vaste land om samen met ongeveer 30 Nederlanders te vechten om dit “officieuze” wereld kampioenschap. 

lees verder

Nations/Spring Cup Medemblik
29-04-2017

Vooruitblik Nations/Spring Cup Medemblik

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Nations Cup gelijktijdig met de Spring Cup op Medemblik gevaren. Alhoewel de Engelsen dit jaar verantwoordelijk zijn voor de organisatie hebben zij, mede dankzij de goede ervaringen van afgelopen jaar, er weer voor gekozen om de Nations Cup op Medemblik te varen.

 

lees verder

Intensief trainingsweekend
24-04-2017

Een geweldig weekend, absoluut voor herhaling vatbaar!

lees verder

Uitslagen Easter 2017
17-04-2017

Uitslagen Easter 2017

lees verder

Openingswedstrijd Giesbeek weer prooi voor Anton Kok
09-04-2017

De kop is eraf. Met zeer weinig wind is het seizoen geopend bij de openingswedstrijden op Giesbeek. Zaterdag zijn er nog 2 wedstrijden uitgeperst. Helaas is er zondag geen wedstrijd meer gevaren. De uitslagen staan online....

lees verder

Voorjaars wedstrijd WSV Giesbeek prooi voor Anton Kok
25-03-2017

Onder zeer moeilijk omstandigheden werd de voorjaarswedstrijd op Giesbeek gevaren. De eerste start was om 10.30 en helaas hadden niet alle deelnemers genoeg rekening gehouden met de zomertijd.

lees verder

Goede voorbereiding op het wedstrijdzeilseizoen
11-03-2017

We hebben vorig weekend een prachtige MTB clinic gehad. Zoals Peerke aangaf heeft het overeenkomsten met zeilen. Je moet de fiets onder controle hebben om überhaupt een goede afdaling te kunnen maken. Vooruit kijken en een zijn met de fiets is voorwaarde voor snelheid. Een mooie parallel met bv het ronden van een boei. Iedereen was....

lees verder

3 in 1 bij WSV Giesbeek
08-03-2017

Zondag 26 Maart hebben we in Giesbeek de eerste wedstrijd van het seizoen op de kalender staan en als Giesbeekers vinden we het natuurlijk erg leuk als er ook veel solisten van buiten Giesbeek naar onze geweldige uitdagende plas komen.  Lekker inslingeren en je (nieuwe)boot-/zeiltje of trim uittesten. We willen jullie dan ook graag uitnodigen en....

lees verder

Eerste meetdag bij WSV Giesbeek 1 april (dit is geen grap)
23-02-2017

De Algemene Ledenvergadering heeft het besluit genomen om alle Solo’s te controleren en te voorzien van meetstickers op de diverse onderdelen.

lees verder

Mountain Bike dag 5 Maart
18-02-2017

5 maart is het zover , we gaan biken !
Als je hebt ingeschreven via de site dan is dit voldoende , je kunt betalen terplekke of achteraf , kosten incl. fiets en helm €55,-

lees verder

BOOT HOLLAND
08-02-2017

Ook dit jaar is de Solo vertegenwoordigt op de Boot Holland watersport beurs in Leeuwarden.

lees verder

KLASSECONTROLEURS GEZOCHT
26-01-2017

Op zaterdag 11 maart 2017 start de cursus klassecontroleur in Medemblik.

lees verder

Agenda, Notulen en overige stukken ALV
11-01-2017

Hierbij de uitnodiging voor de vergadering en de notulen van de algemene vergadering van 2016. Indien een lid behoefte heeft om een agendapunt of stukken in te dienen dan kan hij/zij dat doen door een mail te sturen naar secretaris@soloklasse.nl......

lees verder

Agenda Algemene Ledenvergadering 22 januari
07-01-2017

OP 22 JANUARI OM 13.00 UUR ALGEMENE LEDENVERGADERING NSO

lees verder

Mountainbike training/clinic
15-12-2016

Mountainbike training/clinic

lees verder

Algemene ledenvergadering van de soloklasse 22 januari
18-11-2016

De algemene ledenvergadering van de soloklasse is op 22 januari in Loosdrecht 

lees verder

Winterkampioenschap - Uitslag
24-10-2016

De strijd is gestreden voor dit jaar. In de winter nog de boterletter op de Kralingse Plas, maar de punten voor de jaarprijs zijn vergeven. Er is geen ontkomen aan Peerke heeft deze wedstrijd laten zien dat 2016 van hem is. Het was een fantastische dag zeilen met een heerljik windje. Peerke eerste.....

 

lees verder

Einduitslag Sluitingswedstrijden Giesbeek
15-10-2016

Anton heeft zijn naam hooggehouden als de master op het water van Giesbeek. Met als aftrek een tweede plaats en de rest allemaal 1-tjes is dit een groot machtsvertoon. Tweede dagen met prachtig weer. Volgens de 1 mag het iets meer zijn, voor de ander...

lees verder

Peerke zeilt de primus inter pares
07-10-2016

De Primis Inter Pares: Wie wordt de kampioen van de kampioenen? Nederlands kampioen Peerke Kortekaas zeilt dit weekend de P.I.P.

lees verder

Houtskoolcup - Reggie heeft zijn naam vereeuwigd op de Platte Thys
02-10-2016

Zater en Zondag 2 Oktober was de Houtskoolcup in Loosdrecht. Een zeilwedstrijd voor Houten boten waar de Solo aan mag deelnemen doordat er nog steeds actief wedstrijd gezeild wordt met houten boten. 28 boten verschenen aan de start en de hele top van de klasse was vertegenwoordigd. Het weekeinde was mooi opgebouwd met een aantrekkende wind van weinig tot +/-4 en iets ruimend...

lees verder

ONK - En toen waren er de foto's
09-09-2016

Yvonne Ransijn (Fotobank NH) heeft zaterdag samen met Eric van Staten, een oude bekende uit de Solo, rondgevaren door het startveld. Yvonne heeft een aantal prachtige foto's gemaakt en op Flickr gezet....

lees verder

Soloklasse 60 jaar Video
07-09-2016

Ter ere van het 60 jaar bestaan is er een video geschoten op de Westeinder tijdens het ONK. Enjoy!

 

 

lees verder

ONK - Peerke Nederlands Kampioen
04-09-2016

Het kan jullie niet ontgaan zijn. Peerke Nederlands Kampioen in de Solo voor 2016!

Afgelopen drie dagen was Aalsmeer het toneel van het Open Nederlands Kampioenschap voor de solo. Drie hele verschillende dagen waarin er voor iedereen wat te halen viel. Zon, paar druppels regen, wind, geen wind, heel veel wind, een fantastisch wedstrijdcommittee en .....

lees verder

Rhederlaag wedstrijden: bekende winnaar
31-08-2016

Rhedelaag wedstrijden: Superweekend en winst voor Anton

lees verder

Alkmaar Open - De einduitslag
21-08-2016

Reggie en Norbert hebben hun mojo gevonden maar was het op tijd? De laatste dag was een ware thriller. Met een krimpende en aantrekkende wind was het niet vanzelfsprekend voor de zeilers. Met nog twee wedstrijden op het program...

lees verder

Alkmaar Open - Na 2 dagen
20-08-2016

Zijn Reggie en Norbert hun Mojo kwijtgeraakt op Sneek? Na 2 dagen racen hebben we een gevarieerde uitslag met nog alle kansen open. De verdediger van de wisselbeker (Reggie) is in geen velden of wegen te bekennen. Iedereen in de top heeft zijn slechte wedstrijd al gevaren. Als er ...

lees verder

Vooraankondiging ONK 2016
16-08-2016

Vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september zijn de wedstrijddagen. Vrijdag 2 september start het ONK 2016 in Aalsmeer, de eerste start zal om 12:00 uur zijn. Voor meer info...

lees verder

Sneekweek - Einduitslag - Roel kampioen
11-08-2016

UPDATE: Foto en Video toegevoegd.

Na zes dagen zeilen met alle wind- en weertypen is Roel als sterkste uit de bus gekomen. Het werd nog ongemeen spannend doordat Jan de laatste wedstrijd als eerste over de streep kwam en Roel.... 

lees verder

Sneekweeg - Tussenstand dag 5 - De Hardzeildagen (UPDATE)
10-08-2016

UPDATE: Ik wilde jullie een foto van het tinnen beeldje niet onthouden.

Al meer dan 200 jaar zijn er de hardzeildagen in Sneek. Ondertussen onderdeel geworden van de Sneekweek en sindsdien op de woensdag. De 1e prijs is een felbegeerd tinnen beeldje van 1 van de deelnemende klassen. Met een windje 3 tot 4 maakten Roel en Arnold goeie kansen op het beeld. Gevaarlijke outsiders...

lees verder

Sneekweek - Tussenstand dag 4
09-08-2016

Over de helft van de Sneekweek en wat een topdag. Super zeilweer en niet meer dat gebeul van de afgelopen twee dagen. Arnold gooide hoge ogen, maar ging voor de ogen van de camera....

lees verder

Sneekweek - Tom, Marc en Henk showen de solo
08-08-2016

Afgelopen vrijdag is de Sneekweek geopend met de vlootschouw. De solo was gevraagd om aan te sluiten en Tom, Marc en Henk doken op de gelegenheid....

lees verder

Sneekweek - Solo morgen klasse van de dag
08-08-2016

Morgen is de Solo waarschijnlijk de klasse van de dag op de Sneekweek. Dat betekend een artikel in de Sneekweek krant en een artikel op de website.....

 

 

lees verder

Sneekweek - Tussenstand dag 3
08-08-2016

Dag 3 is weer mega veel gebeurd. Iedereen dacht dat het een knoopje of twee minder was als de vorige dag. Niets was minder waar. Op het startschip werd tot 27 knopen gemeten. Niet iedereen was hiertegen opgewassen.....

lees verder

Sneekweek - Tussenstand
07-08-2016

De voorlopige tussenstand voor de Sneekweek na 2 dagen zeilen. Er is genoeg gebeurd. Dag 1: Peerke viel de eerste dag (al voor de start) uit met een gebroken lummelbeslag. Mark had zijn grondblok uit het dek getrokken, maar toch gefinished. Reggie en Norbert zeilen naar de verkeerde boei, maar weten toch voor te blijven. Dag 2: Henk besluit niet verder te varen en heeft zijn roerbeslag los achter de boot, Dick valt uit met pech (nog onbekend wat) en Huub en Arnold besluiten tussendoor een bad te nemen en een aantal deelnemers voor te laten en Peerke neemt ongezouten revanche op dag 1.

lees verder

Verslag en uitslagen Vrijbuiterweekend
10-07-2016

Op 2 en 3 juli is het Vrijbuiterweekend gevaren, onder zeer wisselende omstandigheden zeilden totaal 345 boten met ruim 500 zeilers dit altijd gezellige weekend.  

lees verder

Vrijbuiterweekend:Profiteer dit weekend nog van de vroegboekkorting !
23-06-2016

Het vrijbuiterweekend is door onze klasse altijd goed vertegenwoordigd. Op de sneekweek na is dit het grootse zeilevenement in Nederland met ca 325 boten. In 1 weekend kun je 4 wedstrijden varen omkleed door diverse gezellige activiteiten. 

lees verder

Verslag zomerzondagwedstrijden Giesbeek
20-06-2016

Zomerzondagwedstrijden weer een prooi voor Anton

lees verder

Braassem Summer Regatta 11&12 juni - verslag en uitslag
06-06-2016

De winnaar van de Braassem Summer Regatta 2016 was naast de beste zeiler, ook de beste zangeres. Het fantastische evenement werd geplaagd door chronisch te weinig wind. Met 4 wedstrijden genoeg voor ...

lees verder

Sails & Music
29-05-2016

Sails & Music xxx

 

lees verder

Kleine Sneekweek 6,7,8 Mei
08-05-2016

Kleine Sneekweek 6,7 en 8 Mei

 

lees verder

Foto's nations cup van Maarten van den Broek
01-05-2016

Het was al eerder rondgegaan op het forum. De foto's van Maarten van den Broek (Foto's Nations Cup Flicker). Maarten heeft ze naar ons gemaild en ik heb ze op de site gezet (onder foto's, 2016 Nations Cup). De originelen kun je vinden op flicker of mij een mailtje sturen (webmaster@soloklasse.nl). Het was mooi weer voor de foto's en de moeite waard om weer door te lopen.

lees verder

Nations Cup 2016 Britain rules the waves
01-05-2016

Een week vóór het weekend van de Nationscup zag ik de bui al hangen. De weersvoorspellingen logen er niet om.  Vrijdag ging het nog wel met 12 graden en windje 4. De temperatuur zou  helaas daarna een duikeling maken naar 7 graden met een windverwachting van  5 tot 6 beaufort.

lees verder

Uitslag openingswedstrijden Giesbeek
18-04-2016

Uitslag openingswedstrijden Giesbeek

lees verder

Openingswedstrijden Giesbeek
18-04-2016

Openingswedstrijden Giesbeek: bizarre weersomstandigheden maar niet voor Anton Kok

lees verder

Bericht van de voorzitter
16-04-2016

Het seizoen is begonnen. De eerste wedstrijden zitten er alweer op: op Giesbeek de voorjaarswedstrijden met 15 deelnemers en op Loosdrecht de Easter-regatta met 16 deelnemers. Niet slecht voor een koude start. Dit weekend worden de Openingswedstrijden gehouden met maar liefst 26 inschrijvingen en dan het weekend erop (2.....

lees verder

Gilles wint Easter 2016.
27-03-2016

Het was een waar slagveld!!! Tjebbe en Gilles hebben beiden alle wedstrijden uitgevaren en dat op zich was al een prijs waard. Ook streden zij voor de eerste plek. Hoewel ze beide na aftrek evenveel punten hadden won Gilles om het feit hij de laatste race winnend afsloot. Wie het laatst lacht lacht het best.

lees verder

Voorjaarswedstrijden Giesbeek. Verslag van Marc Dieben: DE NEUZEN VAN JAN.
21-03-2016

Afgelopen weekend was het startschot van het seizoen voor de Solo’s in Giesbeek. Zaterdag was er door de regio oost een training georganiseerd en zondag kon het geleerde in de praktijk worden gebracht tijdens de voorjaars wed.....

lees verder

Het eerste wedstrijdverslag van het seizoen van Marc Dieben: Clinic en voorjaarswedstrijden Giesbeek
21-03-2016

DE NEUZEN VAN JAN.

lees verder

De eerste wedstrijd van het seizoen: Voorjaarswedstrijden Giesbeek 20 maart
08-03-2016
Voorjaarswedstrijden Giesbeek met een clinic op zaterdag
lees verder

Nations Cup Medemblik; 22-24 april: Nu al heul veul Britten
01-03-2016

60 jaar solo! De solozeilers in de UK hebben er zin in om naar de Nations Cup te komen in Medemblik. Nu al 20 deelnemers uit de UK!!!

lees verder

website Engelse soloklasseorganisatie vernieuwd
26-02-2016

Voor degenen die het nog niet hebben gezien. De wesite van de UK Soloklasse  is vernieuwd. Leuk om te bekijken. Ook zijn er filmpjes met mooie soloacties te zien.

Via "links" in het menu kun je naar de website toe.


The Great Communicator
09-01-2016

De Nederlandse Soloklasse Organisatie is op zoek naar “The Great Communicator” om ons groeiend aantal leden goed te informeren en te enthousiasmeren.

lees verder

Verslag boterletter (beter laat dan nooit)
09-01-2016

Op 28 en 29 november werd de 51ste boterletter gehouden op de Kralingse plas in Rotterdam. Er zijn heel wat jaren voorbij gegaan sinds de laatste keer dat de Solo’s een eigen start had tijdens dit evenement in 010. En het was spectaculair, niet alleen vanwege de indrukwekkende skyline van Rotterdam, die je vanaf de plas goed kunt zien, maar ook door de weersomstandigheden.

lees verder

De beste wensen voor 2016
31-12-2015
Een gezond en voorspoedig jaar gewenst!
lees verder

Uitnodiging: Algemene ledenvergadering NSO 2016
02-12-2015

Beste Leden en Donateurs van de Nederlandse Soloklasse Organisatie,

Hierbij nodigen wij jullie uit voor de Algemene Ledenvergadering 2016.

lees verder

Winterkampioenschap - Uitslag
07-11-2015

Eindelijk een wedstrijd met wind. De uitslagen staan online, we gaan nog kijken of iemand een verslag kan schrijven.

lees verder

Uitslag Stamppot Giesbeek - ik mocht me ermee bemoeien...
26-10-2015

Het waren moeilijke omstandigheden tijdens de stamppot wedstrijden in Giesbeek. Zeer weinig wind en dat op een plas midden in het land. Gegarandeerd wisselende omstandigheden met weinig wind, draaiende wind en af en toe geen wind. Dus opletten, opletten, opletten.

lees verder

Winterkampioenschap met film en lezing Volvo Ocean Race
24-10-2015

Het winterkampioenschap vind dit jaar plaats op de Braassemermeer en zal zoals gebruikelijk worden afgesloten met een maaltijd en een lezing.

lees verder

Uit de doos van vorig jaar - Foto's ONK 2014
18-10-2015

We hadden nog een heel aantal foto's van het ONK 2014 staan. Deze zijn nu ook op de site beschikbaar. De foto's zijn gemaakt door Eize Hoekstra en staan in high res op zijn site.

Solosite: Link naar de foto's

Eize Hoekstra: Link naar de foto's

lees verder

28 deelnemers bij Sluitingswedstrijd Giesbeek
13-10-2015

Ik geef toe: normaal gesproken (Houtskool) was ik niet naar Giesbeek gereden. Bij Giesbeek denk ik aan een eind rijden en zeilen op een klein plasje. Dat eerste viel mee. Ik tik het adres op de TomTom in. Uurtje rijden vanaf Weesp. Hé, dat is net zo ver als naar Medemblik en daar maak ik nooit een probleem van? Eenmaal aangekomen word ik hartelijk ontvangen door plaatselijke entertainer Marc Dieben.  Koffie drinken, inschrijven: “heeft u ook een informatieboekje en banenkaart?” Wat wilt u weten?, dan leg ik het u even uit”. Bootjes optuigen en de haven uit.

lees verder

Houtskoolcup gewonnen door Tjebbe
12-10-2015

In afwachting van verslag hier nu eindelijk de uitslagen

lees verder

Rhederlaag wedstrijd gewonnen door Peerke
07-09-2015

Wat kan wedstrijdenzeilen vermoeiend maar ontzettend gaaf zijn. Welke wedstrijd kan er na een evenement als ONK nog leuker zijn, Giesbeek natuurlijk. Helaas geen 50 inschrijvingen maar de pret was er niet minder om....

lees verder

Teamwedstrijden afgelast
31-08-2015

Vanwege onvoldoende deelname hebben we helaas moeten besluiten de teamwedstijden af te gelasten.

lees verder

Pete Mitchell wint ONK, Peerke beste Nederlander (3) Claar beste Dame (7) met een verslag
30-08-2015

Na een prachtig weekend, echter zonder wind en dus geen wedstrijden op zaterdag, heeft de organisatie er op zondag nog twee wedstrijden uit weten te persen waardoor er een geldig kampoeinschap is.

lees verder

ONK Solo 28, 29 en 30 Augustus te Scharendijke (Zeeland)
22-08-2015

Op 28, 29 en 30 Augustus te Scharendijke (Zeeland) zal het ONK Solo worden gevaren bij de WV Scharrendijke aan het Grevelingen meer in Zeeland. De organisatie is in handen van de Watersport Vereniging Scharendijke, de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag en de Royal Yacht Club België.

lees verder

Reggie wint Alkmaar Open
16-08-2015

In een weekend met wisselende omstandigheden heeft Reggie met een zekere voorsprong het Alkmaar open op zijn naam weten te zetten.

lees verder

Programma teamzeilen zaterdag 19 september
15-08-2015

Beste Zeilers, het is inderdaad een stukje rijden maar het is werkelijk een fantastische locatie. Het leent zich voor publiek, zowel het clubhuis als het water. We varen vlak voor clubhuis. Daarbij zijn er in de regio diverse prima gelegenheden om te overnachten. Je zou er dan ook een leuk gezellig weekend van kunnen maken met partner.

lees verder

Procedure clinic door Pete Mitchell voorafgaand aan het ONK
15-08-2015

Zoals eerder vermeld hebben we Pete Mitchell, die dit jaar de Spring Cup in Medemblik won, bereid gevonden om de dag voorafgaand aan het ONK een clinic te geven voor maximaal 10 Nederlandse Solozeilers. De vraag voor het bestuur was: wie bied je deze unieke kans?

lees verder

Peerke wint Sneekweek met verslag van Roel den Herder
07-08-2015

In de tuin zit ik na te genieten en bij te komen van een heerlijk weekje SNEEKWEEK 2015. Wat was het weer een feest in het mooie Friesland.

lees verder

ONK 2015 28, 29 and 30 August the Scharendijke
28-07-2015

On 28, 29 and 30 August the Scharendijke (Zeeland) ONK Solo will be sailed in Scharendijke (Zeeland) at the WV Scharendijke on Lake Grevelingen in Zeeland. The organization will be done by the Watersports Association Scharendijke, Royal De Kaag Water Sports Association and the Royal Yacht Club of Belgium.

lees verder

Bericht van de voorzitter
12-07-2015

De 1e helft zit erop. Wedstrijdweekenden waar Aeolus er lustig op los blies, vaak op een zaterdag om soms de dag erna onvindbaar te zijn. De 2e helft heeft mooie weekenden in petto. Klassiekers als de Sneekweek, Alkmaar en Houtskool, maar ook een nieuwe evenement: de teamwedstrijden op het Paterswoldemeer. Menigeen van jullie zullen zich afvragen waarom daar? Daar zijn we nog nooit geweest.

lees verder

Extra training op Loosdrecht zondag morgen
08-07-2015

Aanstaande zondag ochtend 12 juli is er op Loosdrecht een extra training ingelast, de training wordt gegeven door Tjebbe Swart na de training kan er meergedaan worden aan de gecombineerde wedsrijd. Tjebbe zal daarna de wedstrijd evalueren in een nabespreking.

 

lees verder

Tjebbe wint Vrijbuiterweekend
05-07-2015

Onder mooie en warme omstandigheden zijn er zaterdag twee wedstijden gevaren. 

lees verder

Kom proefvaren in de Solo !
14-06-2015

Vanaf de maand juni is de PromoSolo op zomertoer, de boot volgt de belangrijke wedstrijden en trainingen en zal steeds gedurende enkele weken op een andere vaarwater aanwezig zijn. Belangstelling om een keer met de Solo te varen neem contact op met de regiocoördionator in jouw regio.

lees verder

Reggie wint Braassem Summer Regatta
13-06-2015

In het weekend van 13 en 14 juni 2015 vond de jaarlijke Braassem Summer Regatta plaats. Traditiegetrouw was er weer een thema aan het evenement verbonden, deze keer was dat 'Hawaii". Het weekend begon ook echt tropisch met op vrijdag temperaturen van 30 graden. De verwachting voor zaterdag was echter dat de temperatuur 10 graden zou dalen, en de wind zou met 20 tot 30 knopen uit het westen stevig worden. Voor de zondag werd de verwachting elk uur bijgesteld, maar met een windrichting die gedurende de dag klokje rond zou ....

lees verder

Anton KOK wint Sails & Music met verslag van Hedser
09-06-2015

Anton KOK wint Sails & Music

lees verder

De Jaap Atema prijs
02-06-2015

Zo ’s ochtends kijk je toch eerst naar de lucht en de bomen, de toppen van de bomen.  Wat voor weer is het, hoe is de wind? In ieder geval op een wedstrijddag.  Natuurlijk, je hebt al eerder op je sites gekeken - Windguru, Windfinder- hoe de vlag er bij zal hangen.

lees verder

Clinic aanvallen en verdedigen door Peerke Kortekaas
02-06-2015

Op zondag 21 juni kun je je zeiltalent nog verder ontwikkelen door deelname aan deze clinic. De locatie is Akersloot/Alkmaardermeer bij de ARZV.

lees verder

Braassem Summer Regatta 13 en 14 juni 2015
28-05-2015

De Braassem Summer Regatta 2015 vindt plaats op zaterdag 13 & zondag 14 juni .
Op beide wedstrijddagen staan 3 wedstrijden met een walpauze op het programma

lees verder

sails&music Giesbeek 6-7 juni
28-05-2015

Commissaris van de Koning verricht het startschot sails&music

lees verder

Verslag Kleine Sneekweek 2015
28-05-2015

De eerste dag (donderdag) van de kleine Sneekweek was Martin de enige deelnemer en dus was de uitslag geen verassing. Op vrijdagochtend waren Martin, Jaap, Arnold en Melle van de partij en s ‘middags alleen de laatste drie.

lees verder

Blik op Medemblik
11-05-2015

Terugkijkend op een geslaagd “Spring Cup Event” afgelopen doe ik jullie hierbij mijn verslag toekomen. Van iemand die altijd zijn gevechten in de achterhoede levert, kunnen jullie niet verwachten dat ik er een chronologische wedstrijdverslag van maak, daarvoor verwijs ik naar de uitslagen.

lees verder

Peter Mitchell wint Spring Cup
03-05-2015

Na 3 mooie en koude dagen heeft Peter Mitchell zeer overtuigend de Spring Cup gewonnen, Claar staat trots op een 3e plek tussen de overige Engelsen.

lees verder

De Giesbeek Special: vlagen met een stevige dosis windshifts.
14-04-2015

Ondanks de naam “openingswedstrijden” is het Solo-treffen in Giesbeek alweer de tweede krachtmeting van de kalender die meetelt voor de jaarprijs. Met een stevige windvoorspelling voor zaterdag en een ook op zondag nog een mooie bries leek het een ware vuurdoop te worden voor iedereen die vers uit zijn winterslaap was gekomen.

lees verder

Uitslag voorjaarswedstrijden Giesbeek
07-04-2015

Uitslag voorjaarswedstrijden Giesbeek

lees verder

Openingswedstrijden in Giesbeek (JP) 11 en 12 april
07-04-2015

Op 11&12 april staan de openingswedstrijden in Giesbeek op de kalender. De wedstrijden tellen mee voor de jaarprijs.

lees verder

Nieuwkomer Sierk Jan ter Haar wint Easter 2015.
06-04-2015

Wie herinnert zich het niet het wereldkampioenschap voetbal van1986, dat werd beslist door de ‘Hand of God’ van Maradonna. Er is een parallel te trekken met de winnaar van Eastern 2015. Was het de ‘Hand of Kamminga’. Waar kwam dit super talent vandaan..

lees verder

Sololegende John Daniels overleden
22-03-2015

Bericht van Martin Allen over het overlijden van John Daniels.

lees verder

Clinic en voorjaarswedstrijden Giesbeek
12-03-2015
28 en 29 maart: start van het wedstrijdseizoen
lees verder

Solo op Boot Holland 2015
09-02-2015

Jan-Arends heeft de solo weer mee genomen naar Boot Holland. De Speed Mk 5.5 is nog tot en met 11 februari te zien op stand 5052. Als je in de buurt bent, loop even langs.

lees verder

Bericht van de voorzitter, december 2014.
20-12-2014

Seizoen 2014
  
Het seizoen zit er al weer een tijdje op. Ik hoop dat jullie met veel plezier hebben gevaren. Er waren dit jaar in ieder geval veel mooie evenementen, 16 in totaal.

lees verder

Verslag Winterkampioenschap Loosdrecht door Johan
03-12-2014

Nogal laat gearriveerd bij de Vrijbuiter moest ik ook nog even een mastwissel  doen met Leo, hij met mijn C-sleeved, ik met zijn D+(allebei ca. 74 kilo). We vonden dat een interessant experiment.

lees verder

Verslag training en Stamppotwedstrijden in Giesbeek
20-10-2014

kaag.png (thumb)

Zaterdag verzamelde een aantal zeilers zich voor de training die werd gegeven door Peerke. We hebben het onderwerp winddraaingen bij de kop gepakt. Na wat theorie zijn we met het jacht van Jan Arends het water opgegaan om de windrichting te bekijken met vaantje en kompas. Erg leerzaam.

lees verder

Claar wint Houtskool cup
06-10-2014

Onder prima omstandigheden is afgelopen weekend de Houtkoolcup gevaren in tegenstelling tot de afgelopen twee jaar was er een prima windje gemiddeld rond kracht 3.

lees verder

Alkmaar wijnmaand evenement - uitslag en verslag
28-09-2014

kaag.png (thumb)

Sinds een aantal jaren is het Wijnmaand evenement terug op de kalender, dit altijd gezellige evenement wordt georganiseerd vanuit de ZWVU in Uitgeest door het comite Alkmaardermeer. Ondanks de geringe wind kon er toch een volledig serie gezeild worden. Mark 1, Johan 2 en Reggie een 3. Deze keer een kort verslag van de webmaster zelf.

lees verder

Teamzeilen AFGELAST !
19-09-2014
Beste zeilers, wegens de zeer slechte windvoorspellingen, de toch al matige deelname en afzeggingen hebben we in overleg met de organisatie besloten de wedstrijden voor morgen af te gelasten. We zoeken mogelijk nog naar een nieuwe datum, dit jaar of volgend jaar.
lees verder

Teamwedstrijden
01-09-2014

Op zaterdag 20 september zullen onze teamwedstijden plaatsvinden bij de Goudse Roei en Zeilverenig in in Reeuwijk.

lees verder

ONK Sneek - uitslag online
30-08-2014

De uitslagen van het ONK op Sneek staat online. David Sword eerste, Kevan Gibb tweede en Peerke Kortekaas derde en beste houten Solo. Van de vrouwen was Claar de snelste.

lees verder

Definitieve uitslag Alkmaar Open 2014 + verslag
17-08-2014

kaag.png (thumb)

Vorig jaar was onze deelname aan Alkmaar Open nog spontaan maar nu staat Alkmaar op de wedstrijdkalender. En met 14 deelnemers in de Solo mochten we niet klagen. Het weer deed het op dit 3-daags treffen goed op dag 1 en 2 maar de 3e dag was zo lek als een mandje....

lees verder

Foto verslag Italie door Eric van Staten
12-08-2014

Eric van Staten heeft een mooie samenvatting gemaakt van de nations cup in Riva

lees verder

Peerke Kortekaas wint Sneekweek, verslag van Arnold Jippes
07-08-2014

De Sneekweek 2014 zit er op. Het was een fantastisch evenement met prachtig zeilweer en spannende wedstrijden. Peerke had woensdag de overwinning al veilig gesteld

lees verder

Verslag eerste twee dagen van de Sneekweek door Arnold Jippes
04-08-2014

Vrijdagavond was de vlootschouw, dan worden alle klasses die aan de sneekweek deelnemen  door de grachten van Sneek gesleept tijdens de opening van de Sneekweek. Een werkelijk groot spektakel met groots vuurwerk en veel acts. Leuk om bij aanwezig te zijn. De Solo 581 was van de partij.

lees verder

Peerke wint Loosdrecht weekend
22-07-2014

Slechts 4 deelnemers maar toch gevaren: het Loosdrecht weekend is gewonnen door Peerke Kortekaas.

lees verder

De Sneekweek 2014
16-07-2014

De Sneekweek komt dichterbij: Inschrijven dus voor een mooi soloveld.

 

lees verder

Loosdrecht weekend
13-07-2014

Komend weekend is het Loosdrecht weekend, dit is een overblijfsel van wat vroeger de Loosdrecht week was. Het Loosdrecht weekend wordt georganiseerd door watersport vereniging Het Witte Huis in samenwerking met de Vrijbuiter.

lees verder

Nations Cup Garda - The finally (Update 6) - with results
11-07-2014

It was an difficult day today with excellent sailing conditions although very calm compared to yesterday. One race in the morning and one in the afternoon. Results + race report from Will + video

 

UPDATE: added video
UPDATE II: added results

lees verder

Nations Cup Garda - Results after 6 races (Update 5) - With Video
10-07-2014

Excellent racing day. Just enough wind to get everyone nervous. Results are online.

 

UPDATE: Excellent video of Will Loy

lees verder

Nations Cup Garda - First Real Racing Day with results (Update 4) - with video
09-07-2014

It was an excellent race day on Lago del Garda - The Mistral decided to blow from the other side, but hey no problem, as long as it blows. With a big 4 this was a very doable wind. Results + very cool video.

 

UPDATE: added video

lees verder

Nations Cup Garda - First racing day (Update 3) - with video
08-07-2014

Oh what a boring day - The wind was gone and a lot of rain, no racing today. This was not a fun day. I included some pictures to show the boringness...

If you really want fun, check out the video from Yesterday. Thnx Will (GBR-1102)!

UPDATED: with a cool video from a boring day

lees verder

Nations Cup Garda - Day Zero (Update 2)
07-07-2014

It was a mild day on Lago del Garda - The winds were very doable and no big problems. Making pictures on the lake is awa-some....

For a full photo album go here. For an premium overview, read further...

lees verder

Nations Cup Garda - What's happened (Update 1)
06-07-2014

Welcome all to the Nations Cup - Back To Garda 2014. With some excellent sailing days in advance a small overview of what's already passed. 

lees verder

Braassem Summer Regatta 2014 - Uitslagen online
27-06-2014

De Braassem Summer Regatta was bijzonder succesvol voor de Soloklasse. Met 25 boten de grootste klasse en een bijzonder competatief veld. Reggie kwam als sterkste naar boven.

lees verder

Verslag clinic 15 juni 2014 Braassem
17-06-2014

Met ruim 20 boten hadden we op 15 juni een leerzame clinic op de Braassem. Peerke heeft ons onder handen genomen over starten, als voorbereiding op Garda. Daar kunnen we immers startvelden van meer dan 80 boten verwachten, met uiterst fanatieke Engelsen.

lees verder

Nations cup 2014 Gardameer, Riva Italie
15-06-2014

De Nations cup vindt dit jaar plaats van 8 t/m 11 juli in Riva op het Gardameer in Italië.

Er is veel belangstelling vanuit Engeland. Accommodaties worden al geboekt en aan een gezamenlijk boten transport wordt ook gewerkt. Combineer vier dagen zeilen met een fantastische vakantie langs het Gardameer of elders in Italië.

lees verder

Kleine Sneekweek 2014 - Uitslag online
01-06-2014
Banner Kws

De kleine sneekweek kent deze keer twee winnaars. Arnold volgens de uitslag van de Sneekweek en Claar de officiele winnaar voor de jaarprijs. Doordat Arnold een dag extra gezeild heeft is hij de winnaar van de sneekweek, kijk dan ook even op de site van de sneekweek voor de uitslag. Lees hier verder voor de jaarpijs uitslag met Claar.

lees verder

Anton Kok wint Sails & Music in Giesbeek - met uitslag
28-05-2014

Anton Kok weer op topsnelheid naar de 1e plaats

Anton Kok op top snelheid naar de 1e plaats. Ondanks de weinige wind kon toch een bijna volledig programma gezeild worden en zette Anton een bijzonder goede wedstrijd neer.

lees verder

Gilles wint Spring cup
09-05-2014
NK 2010 start

Gilles wint Spring cup in Medemblik, in afwachting van een verslag hierbij vast de uitslagen

 

lees verder

Tjebbe wint Easter Regatta
22-04-2014

Onder wisselende omstandigheden is afgelopen paasweekend de easter regatta gevaren, 22 Solos streden om de eer, de laatste wedstrijd op zondag (6 Bft) is slechts door 8 zeilers tot de finish uitgevaren.

lees verder

Tjebbe Swart wint nipt in Giesbeek
13-04-2014
Banner Giesbeek

Tjebbe Swart had 1 punt minder dan Anton KoK en wint de openingswedstrijden in Giesbeek.

lees verder

Goede clinic 5 April op Sneekermeer
12-04-2014

De organisatie was in handen van Arnold Jippes en de trainer was Johan Geenen. Na aankomst werden de boten eerst naar het starteiland gebracht waar wij in de mooie accommodatie van de KWS (de roerkoning) begonnen met theorie.

lees verder

Update: Vervoer naar Garda graag spoedig reageren
02-04-2014

We hebben al een behoorlijk aantal Nederlandse inschrijvers voor het topevenement in Riva del Garda. Het evenement wordt gezeild van 8 tot en met 11 juli. Het is een flinke reis met de solo achter de auto.

lees verder

Geslaagde clinic op Loosdrecht
31-03-2014

Onder de perfecte omstandigheden heeft afgelopen zaterdag de eerste clinic van 2014 plaatsgevonden op de Loosdrechtse plassen. Trainer Tjebbe begon met een kort theorie gedeelte waarbij hij aan de orde stelde met welke materialen de beste zeilers uit nederland varen en waarom.

lees verder

Clinic Sneek 5 april !!
26-03-2014

5 april Clinic Sneek!!  Georganiseerd door Arnold Jippes en Johan Geenen

Het Solo zeilseizoen begint 5 april met de traditionele  Sneek-Clinic. De Clinic is bedoeld voor de beginnende en de al wat gevorderde Solo zeiler. Daarnaast is het natuurlijk zeilwater waar dit jaar veel gaat gebeuren, de kleine Sneekweek, de Sneekweek en het ONK.

lees verder

Solo's op Boot Holland
07-02-2014

Jan Arends staat met zijn solo's weer op Boot Holland in Leeuwarden.

lees verder

Algemene ledenvergadering 2014
23-01-2014

image.jpg (thumb) In Loosdrecht kwamen 27 solozeilers bij elkaar tijdens de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Soloklasse Organisatie.  Het bestuur onder voorzitterschap van Jaap Atema blikte terug op een bijzonder zeiljaar.

lees verder

Bericht van de voorzitter
24-12-2013

image.jpg (thumb)Het is dan wel zacht genoeg om gewoon door te varen, de meesten van ons hebben de boot al lang opgeborgen. Alhoewel, een paar Giesbekers varen door! Straks een kwast lak, hier en daar wat bijwerken, misschien vernieuwen, en dan weer het water op.

lees verder

Voorlopige wedstrijdkalender 2014 online
27-11-2013

kalender.png (thumb)De voorlopige wedstrijdkalender voor 2014 staat op de site. Het bestuur is trots om te melden dat het ONK volgend jaar op Sneek zal plaatsvinden, hierbij zal er op het starteiland tevens de faciliteit worden geboden om te overnachten. Hoogtepunt van 2014 is....

lees verder

Uitslag winterkampioenschap + Foto's
12-11-2013

image.jpg (thumb)De uitslag en de foto's door Toon Dompeling. Wil je de originele foto's zien, kijk dan op Flickr

lees verder

Winterkampioenschap 9 november met lezing wedstrijdreglement van Henk Plaatje
21-10-2013

ijszeil.png (thumb)Op zaterdag 9 november sluiten we het seizoen traditioneel af met het winterkampioenschap. Dit jaar varen we op de Braassem samen met de FD klasse. 's Avonds is er een gezellige maaltijd en na afloop een lezing over het wedstrijdreglement van Henk Plaatje.

lees verder

Verslag Houtskoolcup; veel koffie, weinig bier
07-10-2013

foto.JPG (thumb)De Houtskoolcup werd net als twee jaar geleden geplaagd door een gebrek aan wind. De onduidelijkheid m.b.t. de starttijd op zaterdag (11 uur of half 12) was snel weg, voorlopig werd er niet gestart, koffie dus, en nog een koffie en nog een koffie... 

lees verder

Houtskool op 5 en 6 oktober
22-09-2013

Met de kampioenschappen op het IJsselmeer nog vers in het geheugen kunnen we nu weer de Loosdrechtse Plassen op om de Houtskool te zeilen  samen met de 12 voetsjol en de Pampus. De organisatie is in handen van de KWVL waar ook de registratie is. Het is een evenement met  2 wedstrijden per dag die achter elkaar gezeild worden. De eerste start zaterdag is om 11.35 uur waarbij we als 2e klasse starten.  
De  sluitingsdatum is 29 september dus schrijf je tijdig in.
Voor verder informatie kijk onder evenementen/kalender

lees verder

Updated: ONK 2013 verslag van Peter Jansen, Foto's, uitslagen en de digitale wedstrijd
14-09-2013

image.jpg (thumb)Zoals eerder al door Mark gemeld; “Het waren drie spannende dagen, zeilspektakel, dramatiek, lekker eten en een top evenement met spannende wedstrijden”.  En daarmee slaat hij de spijker op zijn kop....

lees verder

Verslag Zuiderzeeregatta en training
10-09-2013

Muiden3.JPG (thumb)

Op 7 en 8 september waren de week voor de Nederlandse kampioenschappen wedstrijden en een training georganiseerd door de klasse organisatie.

Zaterdag kon de Soloklasse aansluiten bij de Zuiderzeeregatta, en wedstrijden meevaren

lees verder

Uitslagen Alkmaar Open Online - bijgewerkt
18-08-2013

kaag.png (thumb)Door een foutje zijn de twee laatste wedstrijden niet mee genomen. Nu wel ingevuld en meegeteld. Zowel de sprintwedstrijden als de zeilwedstrijden van de Alkmaar Open staan online. Reggie eerste in de wedstrijd en Pieter eerste in de sprintwedstrijd. De Alkmaar open is spontaan op de kalender gekomen en telt niet mee voor de jaarprijs.

lees verder

Beneluxkampioenschappen 2013, Uitslag online
17-08-2013

kaag.png (thumb)Het was een tof kampioenschap. Perfecte zeilomstandigheden  op de eerste dag en uitdagende omstandigheden op de tweede dag met veel wind. De zwaarste zeiler op de eerste plek, de lichtste op de tweede, en en 40 jaar oude boot op de derde plek. In de Soloklasse kan alles!

lees verder

Sneekweek update - Reggie wint
05-08-2013
Foto sneekweek

Met nog een tweede plaats er bij is Reggie Feltkamp vandaag de winnaar geworden van de Sneekweek 2013. Uitgebreidere verslaglegging volgt !

lees verder

Mike Kamminga wint Sneek Bikkel prijs
04-08-2013

Bikkel uitreiking.JPG (thumb)Na een prachtig wedstrijd weekend is zondag middag de competitie voor de Sneek Bikkel prijs afgesloten met een Lunch in het Foarunder op het starteiland.

lees verder

Filmpje
31-07-2013

zeilen logo.jpg (thumb)Ook “Zeilen” redacteur Eric van Staten is in het bezit van een Solo, we hebben hem dit jaar nog weinig gezien want Eric heeft het druk. Waarmee ?

lees verder

Update: Marleen wint Ladies Cup bij Nations Cup 2013
17-07-2013
Claar, Marleen en Pieter Jelle

Dag 6 is een echte thriller geworden. Marleen zeilt in de gele trui in de laatste race nog een aftrek, maar blijkt net genoeg om als eerste dame te eindigen, ondanks de top 10 van Claar in die laatste race. Hoezo spannend? Zo eindigt Marleen op een 27e plek bij 115 deelnemers. Direct daarachter Claar op plek 28, en direct daar weer achter Vanda op plek 29 

Zie tweets voor een (vage) foto van de voorlopige uitslagen.

lees verder

Bericht van de voorzitter juni 2013
16-07-2013

J.J.A. fotootje.png (thumb) Bericht van de voorzitter. Juni 2013

 Inhoud:

 1. Groeikernen / Regiocoördinatoren.

 2. Jaarkalender 2013.

 3. Nation’s Cup 2014 Riva del Garda !!

 4. Meerjarenbeleid

lees verder

Uitslag Vrijbuiter weekend: Claar wint met een nipte voorsprong
07-07-2013
Logo vrijbuiter

Claar heeft het vrijbuiterweekeind gewonnen en verslaat Mike met een nipte voorsprong. Gilles pakt de derde plaats.

lees verder

Een nieuwe promotiesolo!
04-07-2013

Bij de Vrijbuiter in Loosdrecht ligt de solo 473 die is geschonken door Gied Rietveld klaar als promoboot. De solo wordt al veelvuldig gebruikt door belangstellende zeilers tijdens onder meer de woensdagavondwedstrijden. Wil je ook gebruik maken van deze promosolo dan neem contact op met onze wedstrijdsecretaris Eddy Boon: eddy@soloklasse.nl

In Giesbeek kun je ook in een goede wedstrijdsolo proefvaren. Wil je een keer in deze solo zeilen dan kun je contact opnemen met de secretaris van Peter Jansen: peterj@soloklasse.nl

lees verder

Andries wint midzomerkampioenschap, met uitslag
23-06-2013
Foto vinkeveen

Andries heeft het midzomerkampioenschap gewonnen tweede is reggie, derde Gilles. Door een communicatie foutje is de uitslag iets later. Hij stond al wel een tijdje online (voor degene die echt goed de site kennen), maar nog niet in het nieuws. Bij deze alsnog de uitslag.

lees verder

Uitslagen Braassem Summer Regatta
11-06-2013
BSR 2013

In afwachting van een verslag hier de uitslagen van de Braassem Summer Regatta

lees verder

Clubwedstrijd op het Veerse meer (uitnodiging uit Belgie)
10-06-2013
Clubwedstrijde veerse meer

Beste Zeilers, via Hendrik Battiau ontvingen wij de volgende uitnodiging om mee te doen aan een tocht en een clubwedstrijd op het Veerse meer.

lees verder

Sails & Music Giesbeek 25/26 mei - met uitslagen
26-05-2013
Banner Giesbeek

De uitslagen voor de Sail & Music zijn online. Eerste is Anton Kok, tweede Gilles de Combe en derde Jan Arends. Het verslag volgt later.

lees verder

Spring Cup Medemblik 3-5 mei - All in the family (Verslag Roel Bakker)
22-05-2013
NK 2010 start

Al een paar jaar kriebelde het om weer te gaan zeilen in een open boot. Kort geleden veranderde kriebel in ondraaglijke jeuk. Die ging opmerkelijk snel over toen ik de Solo 583 had gekocht. Na een flinke schoonmaak- en poetsbeurt .....

 

lees verder

Casper van Mierlo wint Kleine Sneekweek weekend
13-05-2013
Banner Kws

Afgelopen weekeind hebben wij de kleine Sneekweek, een weekend om nooit te vergeten, gevaren. Echt voor de “die harts” onder ons.

lees verder

Uitslagen Giesbeek (13-14 april) nu met verslag van Peter Jansen
22-04-2013
Banner Giesbeek

Anton Kok wint de openingswedstrijden in Giesbeek

Anton Kok heeft in korte tijd bijna alle smaken van de solobouwers gehad. Na twee solo’s van de werf Winder werd het een Boon en nog even een Bergner met een houten dek erbij.

lees verder

Promosolo aanwezig tijdens de clinic in Sneek
11-04-2013

DSC_6416.JPG (thumb)De organisatie van de clinic op het Sneekermeer krijgt vorm en steeds meer solozeilers melden zich aan.

lees verder

Clinic 20 April op Sneek
10-04-2013

NK 2010 start.JPG (thumb)Op 20 april wordt er een clinic georganiseerd op Sneek

lees verder

De eerste onder zijns gelijken
08-04-2013
U vlag

Aanstaand weekend staat de “Primus Inter Paris” op het programma en tot mijn verbazing is de bekendheid met dit evenement binnen de Soloklasse slecht gesteld.

Een aantal zeilers hebben gevraagd wat dit voor een evenement is en of zij er aan mee kunnen doen ??

lees verder

Geslaagde clinic op Loosdrecht
06-04-2013

IMG_8858.JPG (thumb)Met een uitstekend trainings weertje is op zaterdag 6 april in Loosdrecht de eerst clinic van 2013 gehouden.

lees verder

De Solo & Sneek
06-04-2013

Training Tjebbe 2012.jpgWij zijn als bestuur heel blij met solozeilers als Arnold Jippes. Arnold
 heeft het initiatief genomen om Sneek wakker te schudden voor de solo.
Dit jaar staan ook de kleine en de grote Sneekweek op de wedstrijdkalender.....

lees verder

Clinic zaterdag 6 april
03-04-2013

Training Tjebbe 2012.jpgOp zaterdag 6 april zal de clinic worden verzorgd door Tjebbe Swart. Aanvang 10 uur bij de Vrijbuiter, deelname is gratis.

 klik DEELN om te zien wie er ingeschreven hebben


Koude Pasen! met een warm welkom in de Solo klasse.
02-04-2013

foto.JPG (thumb)Het was een koude maar zeer geslaagde Easter regatta. Een select groepje solo zeilers heeft het aangedurfd om de kou te trotseren en de strijd met elkaar aan te gaan op het ijskoude water. Voor mij de eerste wedstrijd en de aller eerste vaaruren in de Solo 500. Door het koude voorjaar wel willen zeilen, maar het niet kunnen doen.

lees verder

Aanpassingen wedstrijd regelement
14-03-2013
U vlag

Afgelopen zaterdag werd de Winterwedstrijd op de Braassem vervangen door een lezing van de gewijzigde wedstrijdregels (het was te koud). Op verzoek van Claar heb ik een lijstje bijgehouden en een samenvatting voor iedereen gemaakt voor iedereen die het wil horen.....

lees verder

Solo in het KWS Journaal
10-03-2013
DSC_6300.JPG

Onderstaand artikel is in het KWS journaal geplaatst en geschreven door Arnold Jippes. Het is een uitnodiging aan zeilers om in te stappen in de klasse....

 

lees verder

Voorlopige wedstrijdkalender 2013
05-01-2013

De concept kalender voor 2013 is nu toegevoegd aan de website. Ook in 2013 wordt het ONK in het najaar gezeild, deze keer op Muiden. Voldoende tijd om je voor te bereiden dus! Click hier om naar de kalender pagina te gaan, daar kan je de kalender eventueel ook printen. De kalender 2013 zal op de ALV op zondag 20 jan definitief worden vastgesteld.


ALV 2013
22-12-2012

Zondag 20 januari is de Algemene Ledenvergadering 2013. De vergadering wordt gehouden in het hotel-cafe-restaurant Heineke, Oud Loosdrechtse dijk 166, te Loosdrecht. In de bijlage de uitnodiging van het ....

lees verder

Artikel Waterkampioen Soloklasseorganisatie 50 jaar
12-12-2012

In september heeft de Waterkampioen aandacht besteed aan het jubileum van de soloklasseorganisatie die dit jaar 50 jaar bestaat. Met een foto van Chris Kasdorp die tijdens het Kampioenschap in Loosdrecht is geschoten. Hierbij het artikel over onze klasse. 

lees verder

Bericht van de voorzitter
09-12-2012

Seizoen 2012
De meeste bootjes liggen nu weer in de berging.
Af en toe lekker wat rommelen aan je eigen solo. Wat klusjes, misschien een grote beurt, om straks weer helemaal klaar te zijn voor het nieuwe zeiljaar.  
Het seizoen 2012 zit er al weer een tijdje op. Ik hoop dat jullie met veel plezier hebben kunnen varen. Er waren dit jaar in ieder geval flink wat evenementen, 15 in totaal. In de aanstaande Algemene LedenVergadering komen als gebruikelijk de cijfers en statistieken van het zeilprogramma van 2012 aan de orde. In het algemeen was de deelname prima. Met soms een .....

lees verder

Solo laten meten?
01-12-2012

Het bestuur wil weten of er belangstelling is van zeilers die een solo willen laten hermeten. Heb je een oudere solo met een verlopen meetbrief dan kunnen wij bij voldoende animo in het voorjaar een meetdag organiseren door een erkende klassemeter. De kosten van het meten kunnen dan beperkt blijven. Heb je altijd al je solo willen laten hermeten meld je dan voor 1 februari aan bij het bestuur.

lees verder

Winterkampioenschappen 2012; een dames onderonsje
03-11-2012

Dit jaar werden de Winterkampioenschappen in Giesbeek gehouden. Met 20 inschrijvers en uiteindelijk 17 deelnemers was er een mooi soloveld op het water. De windrichting was gunstig zodat er een lange baan gezeild kon worden over de hele plas. De eerste wedstrijd liet Marleen....

lees verder

Ferdinand wint Beker van België - Met de Digitale Wedstrijden
23-10-2012

Ferdinand heeft de Beker van België gewonnen. Met 4 eerste plaatsen en door een foto finish met Gilles net geen 1e plaats in de tweede wedstrijd. We kunnen wel zeggen dat Ferdinand het Belgische water beheerste. Verslag en foto's zijn inmiddels toegevoegd.

lees verder

Armand zeilt een sterk weekeinde tijdens de Houtskoolcup
07-10-2012

6 en 7 oktober vond de Houtskoolcup plaats georganiseerd door de Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht. Armand zeilde een machtig weekeinde. Met twee tweetjes en een twee eerste plaatsen was hij niet te verslaan. Zaterdag leek het nog een druilerig evenement te worden ....

lees verder

Tjebbe Swart Nederlands Kampioen Soloklasse 2012 nu met foto's en video
10-09-2012

TjebbeKampioen.JPG (thumb)Op een zonovergoten Loosdrechtseplas heeft Tjebbe Swart in het weekend van 7-8-9 september 2012 onder overwegend lichte omstandigheden het Nederlands Kampioenschap Soloklasse 2012 behaald. Marleen Gaillard behaalde het vice-kampioenschap met .....

lees verder

Jaap wint Rhederlaag wedstrijden
04-09-2012

In het weekend van 1 en 2 september werd op Giesbeek het jaarlijks Rhederlaag evenement gezeild. Zeven wedstrijden met overwegend 2 à 3 Beaufort. Gewoon heerlijk weer om te varen. Einduitslag :  Jaap eerste, Norbert twee en Ferdinand drie. Anja heeft een verslag geschreven.

lees verder

Benelux Cup Scharendijke: Kamer 10, de kampioen….
21-08-2012

Vrijdag 17 augustus zijn een veertiental solozeilers, 12 Hollanders en 2 belgen, afgereisd naar de Grevelingen voor de Benelux cup. Al gauw werd duidelijk dat de potentiele kampioenen zich afzonderden in hun eigen trainingsfaciliteit namelijk kamer 10 van het ....

lees verder

Andy Davis wint UK National Championship 2012
30-07-2012

AndyDavis.JPG (thumb)Andy Davis heeft het UK National Championship Solo Class 2012 met grote overmacht gewonnen. Van 22 tot en met 27 juli werden de 78 deelnemers in het britse Marazion op Mount's Bay getrakteerd op wisselende omstandigheden, van drijfpartijen tot 20+ knopen wind. De 10 races kenden dan ook 7 verschillende winnaars, maar Andy .....

lees verder

Interview Norbert in Mounts Bay
25-07-2012

Norbert Zonneveld is de enige Nederlandse deelnemer aan het UK National Championship Solo Class 2012 op Mounts Bay bij Marazion, UK. Ter plekke is Will Loy weer volop met zijn camera in de weer om zowel interviews als actieopnamen te plaatsen op YouTube. Zijn eerste interview 'slachtoffer' was Norbert en het filmpje is inmiddels te vinden op YouTube. Click hier om 'm te bekijken. Click hier voor de uitslagen.


Tjebbe wint 50e Vrijbuiterweekend
24-07-2012

Het 50e Vrijbuiterweekend werd gekenmerkt door een record aantal deelnemers (400), schitterend zeilweer op zaterdag en wachten, hozen en dreiging op zondag. Tjebbe schreef met drie eentjes het evenement op zijn naam, met daarachter Armand met drie tweetje en Jaap ...

lees verder

Van de voorzitter .... seizoen 2012
13-07-2012

De eerste helft van het seizoen zit er op! Verspreid over 8 evenementen zijn er in totaal 133 solo's aan de start verschenen (vorig jaar 87  in 5 toernooien). Net als vorig jaar gemiddeld zo'n 17 deelnemers per evenement. Met een top van 40 - de Nations Cup - en een.....

lees verder

6 uurs….held Bert….en meer...
03-07-2012

topliAndré Kuipers gezien toen hij uit de capsule werd gehesen? Zo takelden ze mij net zo uit de Solo 580 na 6 uren over de Loosdrechtse Plassen te hebben gezeild. Start om 17.30 uur. Zoveel mogelijk mijlen maken en exact om 23.30 uur finishen is de bedoeling. Geen kruisrakken varen (als je slim bent) Geen drie keer (de bekende).....

lees verder

Norbert wint KE Uitgeest - zie de spectaculaire foto's !
24-06-2012

Op Alkmaar waait het altijd harder. Dat bleek maar weer tijdens het KE Uitgeest waar op zaterdag zelfs 30 knopen werd. Er werd dan ook volop gezwommen en er konden spectaculaire foto's genomen worden. Na afloop smaakte het gezamelijk diner extra lekker en werd rijkelijk aangevuld met sterke verhalen. Op zondag werd er toch weer gevaren, iets minder wind maar gezien de regen was het nog steeds niet mogelijk droog  te blijven. Norbert gaat inverstoorbaar verder met zijn superseizoen, wint zijn eerste evenement en verstevigt ...

lees verder

Tjebbe wint Braassem Summer Regatta 2012
14-06-2012

De Summer Regatta is een evenement waar WSV Braassemermeer alles uit de kast heeft gehaald om er een gezellige boel van te maken. Vrijdagavond begon het al met live muziek en onbeperkt sliptong eten. Dan kon je vast wat gewicht verzamelen voor zaterdag waar 20 knopen wind met uitschieters naar 30 knopen werd voorspeld. En de voorspelling kwam ook uit. Van de 17 inschrijvers gingen er slechts enkelen het water op om op spectaculaire wijze de elementen te trotseren. Verassend stond Norbert uit Giesbeek na 2 wedstrijden op de 1e plaats. Hij heeft dit jaar door.......

lees verder

Jacques wint Goudse Zeilweek 2012
29-05-2012
Op een mooie Pinksterdag
Lekker in de zon
Zeilden er 3 solo’s waar er uiteindelijk maar ééntje van won

Samen startjes, klapjes, gijpjes maken eindeloos
Kijk nou toch dat eilandje, een draaiing en de ander’n boos.
Jacques is een mooie held,
Jacques viel niet in slaap
Jacques was duidelijk de winnaar voor Norbert en onze ...
lees verder

Reggie wint Kleine Sneekweekweekend 2012
20-05-2012
De solo's hebben op het Sneekermeer het SneekWeekweekend gevaren. na de enthousiaste start van de solo in Sneek vorig jaar nu een goed vervolg. Welliswaar met 8 inschrijvingen, maar er is heerlijk gevaren. Sneek biedt prachtige zeilmogelijkheden en .....
lees verder

Michael Sims wins Nations Cup
04-05-2012
After winning the UK Winter Championship in February Michael Sims has now also taken the Nations Cup with 6 wins out of 8 races. The event started on Friday with 3 races in 12 knots from North West. On Saturday the wind had shifted to Nort East and 16-18 knots, making for .........
lees verder

Anton wint Openings wedstrijden Giesbeek
16-04-2012
In het weekend van 14 en 15 april zijn op Giesbeek de Rhederlaag openings wedstrijden gezeild. Anton heeft dit evenement weer op zijn naam geschreven. In afwachting van een verslag zijn hier alvast de uitslagen.
lees verder

Tjebbe wint Easter 2012
07-04-2012

Na de eerste dag van de Easter 2012 stond Tjebbe met 2 eentjes fier aan kop. Het was goed zeilweer op zaterdag, windje 3, maar nogal shiftend en met de bewolking ook niet echt warm. Tot opluchting van de deelnemers werd er geen puzzeltocht over de plas maar een gewoon outerloop baan gevaren, waarbij...

lees verder

nieuw filmpje met spiegel- en hoofdcamera
05-04-2012
Will Loy heeft weer een nieuw filpje op YouTube gezet. Deze keer betreft het een verslag van het UK Spring Championship 2012, gezeild op 31 maart in oxford en gewonnen door Charlie Cumbley. Een paar leuke opnames met de laatste technische ontwikkelingen op nieuwe boten, en met een camera op de spiegel is good te zien het de winner 'het doet'. Alle filmpjes zijn overigens ook verzameld op de filmpjes pagina.

Leerzame en intensieve training op Loosdrecht
01-04-2012
Zaterdag 31 maart 2012 heeft een zevental solozeilers getraind op Loosdrecht,waaronder de trainers Tjebbe en Armand.
Jammer dat er een paar afzegden. In de kou eerst de boot uitpakken en optuigen. Daarna in de zeilplunje met een bak koffie / thee in de zeilklas. Leuk dat er drie nieuwe gezichten .....
lees verder

Solo op de cover van Zeilen
27-03-2012
De cover van het april nummer van het tijdschrift Zeilen wordt gesierd door een Solo. De foto begeleidt een artikel met voorbeschouwing voor de eerste Botenruildag. Voor deze reportage ruilde Solozeiler Eric van Staten van boot met zijn college Willem Plet, die een skutsje heeft. Natuurlijk zijn Solozeilers trouw aan hun eigen bootje...maar het kan best leuk zijn om eens van boot te ruilen. De Botenruildag is een mooie manier om andere zeilers te laten kennismaken met de Soloklasse. Reserveer zaterdag .....
lees verder

24 maart 1e training op de Braassem/31 maart 2e training op Loosdrecht
16-03-2012

De schaatsen staan weer in het vet. Het zeilseizoen kan weer starten en wel met de training op de Braassem die wordt gegeven door de professionele trainer Marc Schuurman. De inschrijving is geopend voor maximaal 10 deelnemers, dus je moet er snel bij zijn. De deelnemers dienen om 10.00 uur aanwezig te zijn. Bootje .....

lees verder

Heerlijk trainingsdagje op de Rhederlaag met 8 Solos
16-03-2012
Met 8 solos op 11 maart 2012 op het water van de Rhederlaag met zonnetje en lekker windje. De nieuwe Northzeilen van Anton en Norbert werden uitgeprobeerd en ze gingen er hard mee. Mooi spul maar wel prijzig jammergenoeg. Lekker gevaren met z'n allen.  Er zijn ook wat foto's ...
lees verder

Solo Promo Poster
10-03-2012

Zoals aangekondigd op de ALV heeft Peter Jansen een poster ter promotie van de Solo klasse ontworpen. Deze poster met spetterende foto van onze voorzitter in actie geeft ook de kalender voor 2012 weer. Op de Hiswa zal hij in zeer groot formaat blikken gaan vangen, en in klein formaat als flyer uitgedeeld worden. Voor de leden is het ook mogelijk de poster te downloaden en vervolgens zelf te printen om bijvoorbeeld op de eigen vereniging op te hangen, of in de plaatelijke supermarkt, de schaakclub, de zeilmaker, de tandarts, en .......

lees verder

Solo op de Hiswa 2012
04-03-2012
In het jaar dat de Nederlandse Soloklasse Organisatie haar 50 jaar bestaan viert zal er weer een Solo te bewonderen zijn op de Hiswa. Deze keer een moderne epoxy/foam sandwich Winder met een superlicht zeiltje van North. Onze voorzitter Jaap was zo vriendelijk zijn boot beschikbaar te stellen. De Hiswa is geopend van 6 tot en met 11 maart. Voor openingstijden zie http://www.hiswa.nl/. Kom vooral kijken, een flink aantal leden zullen de stand bemannen en dan is het wel gezellig zo als er bekenden langs komen.
lees verder

Michael Sims wint Uk Winter Championship 2012
06-02-2012
Terwijl Nederland volop aan het schaatsen was werd aan de andere kant van de Noordzee op Grafham gestreden om het UK Winter Championship 2012. Na 3 races kon Michael Sims als onbetwiste kampioen gekroond worden. Click hier voor de uitslagen. Op de filmpjes pagina is zelfs een verslag met bewegende beelden te vinden.

YouTube clips met Solo's
02-02-2012
Met enige regelmaat worden er op het forum en de nieuws pagina meldingen gemaakt van filmpjes waarin Solo's te zien zijn. Het leek ons een leuk idee deze te verzamelen op één pagina. In het menu hier aan de linkerzijde is nu dan ook een aparte optie 'Filmpjes' te vinden. Veel kijkplezier! Mocht je nog tips hebben laat dat dan vooral weten aan de webmaster.

Foto's Clinic maart 2009
30-01-2012

Peter Jansen vond op zijn harde schijf nog een flinke stapel foto's die hij genomen had tijdens de clinic die gehouden is op 28 maart 2009 op Loosdrecht bij de Vrijbuiter. Er zitten een hele mooi plaatjes tussen. Ze zijn nu te vinden in het fotoboek. Mocht je een hogere resolutie willen dan kan je een mailtje sturen naar Peter Jansen.


Solozeiler en geen lid van de Nederlandse Soloklasse Organisatie?
29-01-2012
Voor de klasse is het belangrijk dat veel zeilers lid zijn van de Nederlandse Soloklasse Organisatie. De NSO zorgt er voor dat een Solo een Solo blijft en dus zijn waarde kan behouden. Een lidmaatschap maakt het mogelijk om mooie evenementen te organiseren, deze ......
lees verder

Soloklasse nu ook te volgen via Twitter
26-01-2012
In deze tijd van social media wil de Soloklasse natuurlijk niet achterblijven en is er een Twitter account voor de Soloklasse aangemaakt. Twitter is een uitstekend medium voor korte actuele berichten en dat komt in onze sport goed van .....
lees verder

ALV 2012
23-01-2012

Zaterdag 21 januari 2012 is de algemene ledevergadering geweest met in totaal 22 leden. Terwijl de wind beukte op de ramen van het clubhuis van de Vrijbuiter, werd er goed vergaderd door de leden.
Belangrijkste ....

lees verder

Voorlopige wedstrijdkalender 2012
28-12-2011
De concept kalender voor 2012 is nu toegevoegd aan de website. Ook in 2012 wordt het ONK in het najaar gezeild, deze keer op Loosdrecht vanuit de Vrijbuiter. Voldoende tijd om je voor te bereiden dus! Click hier om naar de kalender pagina te gaan, daar kan je de kalender eventueel ook printen. De kalender 2012 zal op de ALV op zaterdag 21jan12 definitief worden vastgesteld.

Van de voorzitter....
20-12-2011

Hallo Solozeilers !
Het seizoen 2011 zit er al weer een tijdje op. Wat hebben we weer heerlijk kunnen varen en racen ! De zeilkalender was goed gespreid over de tijd en over (“Groot”) Nederland. Van Oost tot West en van Noord tot Zuid ; Giesbeek, Braassem, Sneekermeer, Gavermeer. En we hebben een eerste (officieuze) kampioen van België in de soloklasse: Mike Kamminga!  In een reeks van jaren zijn er in Nederland weer drie stevige concentraties van rond de 25 solo’s gegroeid. En hier en daar zijn er kernen met groeipotentieel zoals bijvoorbeeld op de Belter, bij Den Bosch, Harelbeke en misschien ook weer ......

lees verder

Reclame filmpje
05-12-2011
Will Loy, de redacteur van het Engelse Solo magazine, heeft een promotie filmpje gemaakt voor de Soloklasse. Uiteraard gericht op de Engelse markt, maar daarom niet minder leuk voor ons. 

Bouw Solo Easy Blue (NED 592) afgerond
18-11-2011

Het heeft iets langer geduurd dan geplanned maar dit jaar heeft Wytse de Boer zijn zelfbouw project afgerond. Wytse had van te voren al aangegeven dat het een meer jaren project zou gaan worden. Hij begon begin 2006 met het uittekenen van zijn zelf te bouwen Solo. Dit jaar is zijn Solo dan voor het eerst te water gelaten en ....

lees verder

foto's WK online
16-11-2011
Marc Fluttert heeft tijdens het WinterKampioenschap op 5nov11 vanuit de rubberboot foto's gemaakt van het drijffeest. Geen spetterende actie, wel leuke plaatjes, en zo'n beetje elke zoen van Claar is vastgelegd. Click hier om de foto's te bekijken.

Huwelijksbootje 2
14-11-2011
De inkt van de vorige huwelijksaankondiging is nog niet opgedroogd of de volgende bruiloft is al weer achter de rug. Wellicht heeft het te maken met Solo zeilen, wellicht heeft het te maken met het feit dat ze buren zijn, wellicht hoort het gewoon zo in Waddinxveen, maar nee ....
lees verder

Marleen Winter Kampioen nu met verslag en foto's
05-11-2011
5 november 2011 gaat de boeken in als een lente dag in Nederland. Toch werd op die dag op Loosdrecht gestreden om het winter kampioenschap. Vanuit het prachtige nieuwe clubhuis van de Vrijbuiter keken de deelnemers uit op een spiegelglade plas. Dus werd er maar begonnen met de lunch. Na de lunch nog steeds geen wind, maar ....
lees verder

Mike eerste Belgisch kampioen
23-10-2011
Na een mislukte poging in 2010 was het eindelijk zover; een degelijk event voor de Solozeiler in België was een feit. De naam van het event was een beetje de bureaucratie in gesukkeld, de oorspronkelijke naam van Open Belgisch Kampioenschap mocht niet gebruikt worden. Even was er sprake om er het Officieus Belgisch .....
lees verder

Huwelijksbootje
19-10-2011
Op 14 oktober 2011 zijn Jacques en Debbie getrouwd. Zij kregen ter gelegenheid daarvan door een aantal Solozeilers (bijna allen ongetrouwd overigens) een huwelijksbootje aangeboden, een heuse Solo, naar het schijnt de ooit van jacques gestolen 516, met daarop ....
lees verder

Geen wind met Houtskool
02-10-2011
Tijdens het wellicht mooiste weekend van 2011 liet de wind het totaal afweten op Loosdrecht. Er is niet gezeild, niet op zaterdag en niet op zondag. Gelukkig liet het committee de deelnemers niet te lang wachten en werd er tijdig tot afblazen besloten. De KWVL betaalt zelfs tweederde van het inschrijf geld, een gebaar dat zeer op prijs gesteld werd. Op de Braassem bleek zondagmiddag toch wat wind te staan en zo gingen vier Solozeilers toch nog in een Marieholm met spinnaker met 4 knopen over die plas.

BIG 5 and the winner is...
27-09-2011
Na de NaBraassem 17 en 18 september 2011 zit de BIG-5 voor 2011 er op en is de winnaar bekend; Tjebbe van harte gefeliciteerd ! Naast de beste zeiler wil het bestuur ook de deelname stimuleren in de vorm van een verloting van een waardebon van 100 Euro onder de ......
lees verder

Claar wint NaBraassem nu met verslag
17-09-2011
Claar heeft de NaBraassem gewonnen. Op zondag zat er in de buien meer wind dan op zaterdag, dus het was hard werken. Race 1 op zondag was voor Claar , met Peter 2 en Gilles, 3, race 2 was voor Gilles met Tjebbe 2 en Peter 3. Overall was Claar 1, Peter 2, Gilles 3, Tjebbe 4 en Marleen 5. Na 3 race op de eerste dag van de NaBraassem .....
lees verder

Foto's ONK online
10-09-2011
Christiane Kasdorp heeft ook dit jaar weer foto's gemaakt tijdens het ONK. Ondanks het lichte weer zitten er weer mooie exemplaren bij. Op de site staan de foto's in lage resolutie. Wil je een foto in een hoge resolutie voor een mooie afdruk? Dat kan. Mail dan naar....
lees verder

Andy Davis Nederlands Kampioen Soloklasse 2011 nu met verslag
04-09-2011

After 3 days of racing in mainly light winds and sunny skies on the IJsselmeer near Medemblik Andy Davis has taken the title 'Dutch Champion Soloclass 2011'. Having won the title for 3 times now we think it is time he applies for a Dutch passport and learns to speak Dutch. Runner up was first time visitor Richard Adams and third was for roocky of the year Mike Kamminga. Mike has written a report, in Dutch of course.....

lees verder

Armand wint Benelux
14-08-2011
Armand wint Benelux met vijf  ééntjes ! Jaap twee, Claar drie. Negen solo's en zes mooie wedstrijden op de Grevelingen. zaterdag veel wind ( 3 tot dikke 4 bft) en dito regen, zondag 2 tot 3 bft en droog. Klaas de Vries heeft een verslag geschreven.
lees verder

Claar wint Vrijbuiterweekend 2011 nu met verslag
02-07-2011
Nadat ze na dag 1 al aan de leiding stond, heeft Claar op de 2e dag van het Vrijbuiterweekend 2011 ook de eindoverwinning naar zich toe getrokken. Daarmee staat ze dan ook eerste in de tussenstand van de jaarprijs, een dubbeltellend resultaat dus. Beide dagen schitterend zeilweer. Huub de Haas heeft een verslag geschreven....
lees verder

Anton wint nipt de ZomerZondagWedstrijden op Giesbeek
02-07-2011

Zondag 26 juni waren er clubwedstrijden op de Rhederlaag bij Giesbeek. Het was een heerlijke zeildag met 6 korte starts van ongeveer een half uur. Dus niet eindeloos achter elkaar aan varen en ook een mooie gelegenheid om het starten goed te oefenen....

lees verder

Weerzien na 42 jaar
24-06-2011

Tijdens de Kleine Sneekweek heeft Jaap flink zijn best gedaan de Solo te promoten, met als gevolg onder andere een artikel in de Leeuwarder Courant met als titel 'Weerzien na 42 jaar'. Er zijn wat journalistieke vrijheden genomen in het verhaal maar dat neemt niet weg dat het een leuk stuk is en sowieso weer een stukje aandacht ......

lees verder

Claar wint Braassem Summer Regatta
19-06-2011
De 2011 editie van de Braassem Summer Regatta is niet het feestje geworden waar de organisatoren zich voor ingespannen hadden: het was relatief koud en het waaide hard, te hard voor velen. Op zaterdag ...
lees verder

4 dagen Sneek: het Zwitserlevengevoel van Jan en Anja
11-06-2011

Woensdag 1 juni
Of het in mijn agenda paste, dat ik woensdag 1 juni nog twee gesprekken voor de functie van analist bij kon wonen in Joure. Nou dat lukt wel, als ik dan gelijk door kan gaan naar Sneek. En zo zaten Jan en ik al woensdagmiddag op het water in Sneek, nadat we.....

lees verder

Kleine Sneekweek voor herhaling vatbaar
07-06-2011
Hij was nieuw op de wedstrijdkalender, de Kleine Sneekweek, en meteen ook maar opgenomen in The Big Five, om de komst naar het verre Friesland te stimuleren. Dus ingeschreven en vrijdagavond richting Sneek vertrokken, alwaar Eddy voor acht solozeilers en ...
lees verder

Jacques wint Kleine Sneekweekend
05-06-2011
Jacques heeft het kleine Sneekweekend gewonnen. Claar heeft een uitgebreid verslag geschreven dat vanwege de omvang separaat gepubliceerd is. Op de site van de Leeuwarder Courant is wat aandacht aan de Solo gegeven en op de site van de KWS staan ...
lees verder

Woensdagavondcompetitie op Loosdrecht
27-05-2011
Op de woensdagavond vindt vanuit watersportvereniging de Vrijbuiter een avondcompetitie plaats. In deze regio zijn er de laatste twee jaar, onder impuls van Eddy Boon, vele Solo's bijgekomen en dat vertaalt zich in een hoge opkomst bij deze onderlinge competitie. Vorige ....
lees verder

van de voorzitter..
25-05-2011
Twee evenementen met ieder ruim twintig inschrijvingen. De grootste ( Sail & Music, Giesbeek) en de op één na grootste ( Easter, Loosdrecht) aanwezige klasse. Vier of vijf verschillende zeilers per evenement die een wedstrijd winnen; en tien tot vijftien die één of meer wedstrijden bij ....
lees verder

Roerloos trainen in Giesbeek
22-05-2011
klasjeZaterdag 21 mei 2011 is er ondanks de weinige wind een leuke training gehouden op Giesbeek. In totaal 8 deelnemers zaten al te wachten op het zonnige terras toen wij aan kwamen rijden. We hebben doordat er echt geen wind stond eerst een paar uur gepraat over zeiltrim, plaats...
lees verder

Foto's Easter 2011
18-05-2011
Tijdens de Easter Regatta 2011 op Loosdrecht heeft Wim Borrias een kleine 100 foto's gemaakt. Voor wie het nog niet kan geloven: korte mouwen en broeken tijdens Pasen..... Volgend jaar sneeuwt het vast. Click hier om de foto's te bekijken.
lees verder

Tjebbe wint Sails & Music
15-05-2011
Op 14 en 15 mei was het Sail&Music evenement in Giesbeek. Met 23 inschrijvers hadden we weer een mooi veld op de Rhederlaag waar het nog aanwezige water kraakhelder was. Door de lage standvan de IJssel konden de solos met enige moeite de haven uit. Na het mooi ...
lees verder

Ziggy Stardust gedoopt
06-05-2011
Op dinsdag 3 mei 2011 is de Solo 5186 / NED 587 van Claar gedoopt door Chris met de woorden 'ik doop u Ziggy Stardust en ik wens u en uw bemanning behouden vaart, veel overwinningen en vooral veel plezier', of iets van die strekking. Voor degenen die zich afvragen waar .....
lees verder

Tjebbe wint Easter 2011 -nu met verslag
24-04-2011
Het eerste evenement dat zowel voor de jaarprijs als voor de Big5 punten oplevert is achter de rug met Tjebbe als winnaar. Met bijna tropische omstandigheden en lichte wind was het moeilijk om een constante serie te varen. Tjebbe heeft gewoon alle wedstrijden  ....
lees verder

Anton Kok wint Rhederlaag Openingswedstrijden
12-04-2011
Op 9 en 10 april is het zeilseizoen gestart in Giesbeek met de openingswedstrijden. Het was een prachtig zeilweekend met volop zon en veel meer wind dan was voorspeld. In totaal werden er 7 korte wedstrijden gezeild. Met 12 deelnemers was de soloklasse weer ....
lees verder

verslag training 3 april 2011
05-04-2011
klasjeVeel te vroeg aangekomen op de trainingslocatie Braassemermeer ben ik maar begonnen met koffie. Daarna mijn solo in elkaar gezet, het dek was de donderdag ervoor nog voor de laatste maal gelakt en alles lag doorelkaar. Touwtjes, lijnen hoe zat het ook alweer, toch lag het bootje als eerste in het water. Nog een kopje koffie en ontdekt dat .....
lees verder

12 Solo’s op eerste voorjaarstraining / zaterdag 26 maart
27-03-2011
klasjeEen groep van 12 enthousiaste Solozeilers verscheen op de Braassem voor de eerste voorjaarstrainingsdag op 26 maart 2011. Gestart werd met een theoretische opwarmer door de professionele verbondstrainer Mark Schuurman. Mark werd deze dag geassisteerd door Ron Groenhart. Leek het onderweg naar de Braassem grijs, miezerig en windstil....
lees verder

Bericht van de voorzitter
15-03-2011

De solo gaat goed in Nederland. Nieuwe leden melden zich aan; de 100 zijn we al een tijdje ruimschoots gepasseerd. Én het aantal actieve zeilers groeit.

Een zeer actief seizoen 2010 – met als hoogtepunt de Nation’s Cup in Quiberon – ligt achter ons. Een nieuw seizoen met twaalf mooie evenementen lacht ons toe ! Een heel aantrekkelijk programma; vertrouwd , maar ook met nieuwe toernooien zoals de Kleine Sneekweek (begin juni) en een echt Belgisch kampioenschap (oktober).

Op veler verzoek is het aantal trainingen uitgebreid . Binnenkort ....

lees verder

Nieuwe Speed Solo
09-03-2011
Na de nieuwe Gosling overval ik onze geliefde webmaster nu met het verzoek om enkele detail foto’s van de nieuwste Speed–Solo te publiceren. Net als eerder bij de Winder en de Boon is Jim Hunt nauw betrokken geweest bij de tot standkoming van deze boot. Evenals bij de Boon is er gekozen voor een dubbel-schalige romp. De plaats van ....
lees verder

Notulen ALV 23jan11
07-03-2011
Bij deze de notulen van de Algemene Leden Vergadering van 23 januari jongstleden. Met dank aan onze vorige secretaris Ron Groenhart en de nieuwe secretaris Eddy Boon. heb je vragen, op- of aanmerkingen? Neem dan contact op met het bestuur! En natuurlijk ook voor alle andere suggesties voor het komende seizoen. Click ....
lees verder

Voorjaarstraining 26 maart en 3 april 2011
02-03-2011
klasjeDe enquête van 2010 heeft uitgewezen dat er behoefte is aan meer trainingen. Aan die vraag is gehoor gegeven. Dit voorjaar niet één maar twee trainingen en wel op zaterdag 26 maart en zondag 3 april 2011. Daarna volgt op 21 mei nog en training op Giesbeek. Zaterdag 26 maart zijn Mark Schuurman en Peerke Kortekaas de trainers...
lees verder

PFP Gosling naar Nederland
26-01-2011

De geheimzinnige Gosling waarover eerder bericht werd blijkt inderdaad van PFP (Ply Foam Ply) gebouwd te zijn. Sterker nog, het schip is besteld door een Nederlander en geheel gebouwd volgens zijn visie. Als het goed is zal de ferry naar HvH 'm zondag 30jan11 afzetten op Nederlandse bodem. De nieuwe eigenaar, welke overigens anoniem .....

lees verder

Verslag Technische Commissie ALV 23jan11
25-01-2011
aluminium roerkop In afwachting van het volledige verslag over de ALV van zondag 23jan11 hier alvast het verslag van de technische commissie. Verstelbare voorstagen, illegale zwaarden, aluminium roerkoppen, nieuwe klasseregels, gepubliceerde lijsten met correctie gewichten, heerlijk. Click hier voor het volledige verslag.

Nog meer Solo historie
17-01-2011

Goed nieuws voor iedereen die inmiddels door de enorme verzamling oude Solo nieuwsen heen is. Ton van Eck heeft opnieuw zolders afgestruind, advertenties geplaatst, en zo weer een verzamelingen oude Solo nieuwsen verzameld. Hiermee wordt de huidige verzameling Solo nieuwsen behoorlijk aangevuld. Ton heeft deze keer met name Solo nieuwsen van de jaren '70 tot '75 weten te bemachtigen en digitaal beschikbaar gemaakt door ze 1 voor 1 in te scannen. Top werk Ton! Prima leesvoer voor de wintermaanden. Klik hier om ze te bekijken.

lees verder

Solerende Solo in Zilt
27-11-2010
"Buien zorgden voor vlagen van jewelste tijdens de Grote Prijs van 's-Hertogenbosch op de Oosterplas" De actiefoto van Gilles die omgaat is door Michiel Boonen precies op het juiste moment gemaakt. Deze foto is de redactie van Zilt niet ontgaan en heeft er een mooi artikel aan gewijd...
lees verder

Resultaten NSO enquete 2010 online!
18-11-2010
53 leden van de van de Nederlandse Soloklasse hebben dit najaar de ledenenquete ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank! In bijgaande PDF staat de resultaten van de enquete met daarbij de belangrijkste conclusies. Graag nodig het bestuur alle leden uit om tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 januari mee te praten over hoe we de resultaten van de enquete kunnen verwerken...
lees verder

Tjebbe wint WK - nu met foto's door Eric van Staten
07-11-2010
Het Winterkampioenschap 2010 is gewonnen door Tjebbe Swart. 26 Solos streden vanaf de Vrijbuiter onder leiding van Martin Heineke op de Loosdrechtse plassen om de titel. De eerste race was er een redelijk windje, de tweede race al wat minder en was er een startincident waardoor 4 deelnemers een DSQ kregen, de derde race ...
lees verder

Kaagweek 1965
25-10-2010
Youtube-er Jan Arends kwam onlangs een leuk filmpje van de Kaagweek 1965 tegen op internet die we jullie niet willen onthouden. F.H.Beck in de zeilboot Spuitwater wint de soloklasse A. Eén boot is gekapseisd en de zeiler rookt op de romp een sigaret.
lees verder

Uitslag eerste avond Sneek Bikkel Prijs
24-07-2013

De eerste avond van de Sneek bikkel prijs zit er op, het was prachtig zeilweer en Arnold had een mooie baan uitgelegd.

    

lees verder

Gilles wint GP van Den Bosch
18-10-2010
De Grote Prijs van 's-Hertogenbosch begon op zaterdag met een stevige wind en dat staat op de Oosterplas garant voor flinke windvlagen en windshifts. Voor de Braassemers en Loosdrechters die er nog niet eerder gezeild hadden was het een compleet nieuwe ervaring. Lees verder voor de volledige uitslag.
lees verder

Mijn dochter in een solo…
13-10-2010
Een grote man springt over de zwaardkast van ons kleine spiksplinternieuwe Solootje. “Wat een gek”, denk ik. Hij gaat weer overstag en met een elegant hupje springt hij alweer over de zwaardkast. “Dat hij er niet doorheen zakt”, denk ik. “Zo doe je dat”, brult de grote man. Het waait behoorlijk en de grote man is niet te remmen. In zijn zogenaamde nette kleren is hij vanuit het rubberbootje zo in de spiksplinternieuwe solo van mijn dochter gestapt. “Die is niet wijs”, denk ik...
lees verder

Claar wint Houtskool
03-10-2010
In het weekend van 2/3 oktober werd op Loosdrecht het jaarlijks Houtskool evenement verzeild. Met 7 punten voorsprong op nummer twee was Claar de onbetwiste winnaar.
lees verder

32 jaar, trillend op m'n benen, als ze is verdwenen
29-09-2010
"32 jaar, trillend op m'n benen, als ze is verdwenen" zong ooit Henny Vrienten. Dat koppel ik aan mijn relatie met de Solo, want dat bootje is vanaf 1978 een (eigenlijk veel te) belangrijk onderdeel van mijn sportieve leven geworden...
lees verder

Gilles wint NaBraassem
19-09-2010
In het weekend van 18 en 19 september 2010 werd de traditionele NaBraassem gezeild. Dit jaar voor het eerst met inner- en outerloop banen in plaats van de spagetti/spoorzoek banen. 11 Solo's streden om de eer. Op zaterdag best redelijk weer, windkracht 2 met wat vlagen naar 4 en af en toe een zonnetje. De wind draaide wel ....
lees verder

Van de voorzitter
11-09-2010
voorzitterZo, de twee grote evenementen van het seizoen zitten erop. Na een droomevenement in Quiberon was ook het Nederlands Kampioenschap afgelopen weekend op de Westeinder een groot succes. Het was fantastisch zeilweer en op de kant was de bekende Solo-gezelligheid alom aanwezig. Dat smaakt naar meer.... En dat kan, want we hebben nog vier evenementen te gaan:
 
lees verder

Extreem weer met Benelux
15-08-2010
In het weekend van 14 en 15 augustus 2010 beleefde Nederland twee uiterste weertypen: op zaterdag zonnig en geen zuchtje wind, op zondag bewolkt en een flinke wind. Daar moesten de deelnemers aan de Benelux Cup het mee doen. Voor een deel van de Solisten begon het weekend al op vrijdag avond met aankomst in het duikhotel. Erg ...
lees verder

Nations Cup decided in last race now 350 pictures added
22-07-2010

Update: over 350 pictures of racing and socials taken by Chris Kasdorp. Champagne conditions with sunshine, a beautiful sea and 15 knots of wind saw Paul Ellis and Geoff Hestridge battle it out in the final day of the Nations Cup. Even the experienced international judge never saw such a close call. In the end it was Paul Ellis who took the win.

lees verder

Laatste nieuws over Nations Cup in Bretage
17-07-2010
We staan aan de vooravond van de Nationscup in Quiberon. Voor de zeilers die daar heen gaan wacht een mooie week. De weersvoorspelling is goed en de organisatie heeft niets aan het toeval overgelaten. Met een beetje geluk kunnen de thuisblijvers alle ontwikkelingen in Quiberon volgen op de site, houdt deze dus goed in de gaten. John Wilson heeft speciaal voor de Quiberon gangers een column geschreven: het tapijt van Bayeux.
lees verder

Jaap Atema wint Vrijbuiter weekend
05-07-2010
In het weekend van 3 en 4 juli werd in 2010 het traditionele Vrijbuiter weekend gezeild. In een veld van 19 deelnemers heeft Jaap Atema de eer van de organiserende vereniging hoog gehouden. De nieuwkomers Willem Gijzen en Peter Lodewijkx hebben het opvallend goed  ....
lees verder

Marleen wint MKE Workum
27-06-2010
Na de eerste zonnige dag met een 3 bft stond Marleen met drie eentjes onbetwist aan de leiding. Claar zit dicht bij met een 2, een 3 en een 2. Op een derde plek Jan en Anton op plaats 4. Op dag 2 ook volop zon en in tegenstelling tot de rest van Nederland gelukkig ook genoeg wind om nog eens drie races te varen. Deze keer mochten ook Anton en Jaap...
lees verder

Tjebbe terug en wint Goudse Zeilweek nu met verslag
24-05-2010
Dit jaar is er voor het eerst met de Solo gevaren tijdens de Goudse Zeilweek. Zaterdag werden de eerste 4 wedstrijden gevaren. Dag 2 van de 69e Goudse Zeilweek begon windstil en kon er pas om half twee gestart worden. Al met al werden 6 wedstrijden gevaren, bij prachtig weer en mooie wind. Na een tijd van afwezigheid was er weer een vertrouwd gezicht terug op het water in de vorm van Tjebbe. Voor Jacques was het een thuiswedstrijd en deed er alles aan, maar Tjebbe won en Armand werd derde. Lees verder voor een verslag van Eddy Boon en de volledige uitslag…
lees verder

Solo na 45 jaar teruggevonden in boerenschuur
22-05-2010
Wout van der Meer vond in een boerenschuur een Solo die bijna 45 jaar oud was. Na enig speurwerk bleek het om Solo 205 te gaan, gebouwd in 1965 door Vial. De Solo is nu weer als nieuw en inmiddels gedoopt met de naam Antraciet. Lees hier zijn renovatieverslag.

De neus van de Solo
17-05-2010
Er is al veel geschreven en gesproken over de neus van de Solo. Maar niet zoals John Wilson dat kan:
Een vraag voor de kenners die zeilen in de Solo: wat heeft Jac. Holt ertoe gebracht zo’n lelijke steven in zijn ontwerp te laten staan? Pakte hij het mes op bij een ruzie tussen zijn vrouw en de boekhouder en sneed er expres een stuk van zijn model af?
lees verder

Pinkster zaterdag en zondag Goudse Zeilweek(end)
10-05-2010
GWV ElfhoevenOp zaterdag 22 en zondag 23 mei worden er weer wedstrijden gevaren op Reeuwijk, ook voor de Solo klasse. De Goudse Zeilweek bestaat uit twee dagen wedstrijdvaren, maar wel vier potjes op een dag en dat betekent meer starts dan bijvoorbeeld de Sneekweek. Het evenement is in trek bij zeilers om meerdere reden. De organisatie is goed, het walgebeuren is gezellig en attractief en natuurlijk de prijsuitreiking. Dit laatste is .....
lees verder

Anton wint Sails Giesbeek
09-05-2010
In het weekend van 8 en 9 mei werd zowel op Giesbeek als op de Braassem gevaren. Een gesplitste vloot dus met in totaal 21 deelnemers. Op Giesbeek was Anton Kok de onbetwiste winnaar. In tegenstelling tot de Braassem werd er op Giesbeek wel op zater ...
lees verder

Marleen wint VoorBraassem
09-05-2010
In het weekend van 8 en 9 mei werd gelijktijdig op Giesbeek en op de Braassem gezeild. Een gesplitste vloot dus met in totaal 21 deelnemers. Op de Braassem was Marleen de onbetwiste winnaar. De zaterdag begon met uitstel vanwege gebrek aan wind. Om 13u00 mochten de boten eindelijk het water op, maar na wat gedobber achter het .....
lees verder

Foto's Spring Cup Medemblik
07-05-2010
Tijdens de Spring Cup in Medemblik zijn er foto's gemaakt door Dave Cooper en Rene Kalff. Kijk in het fotoboek om ze te bekijken.

Armand wint Spring Regatta Medemblik
02-05-2010
Na een mooie zomerse week waren de weersvoorspellingen voor het weekend van 1 en 2 mei helaas niet al te goed. Op koninginnedag waren Marc en ik al naar Medemblik vertrokken om op vrijdag het wedstrijdcomite te versterken. Die dag zijn er door 35 OK jollen en 25 Phantoms drie zware wedstrijden gevaren met een stevige wind (4-5 Bft). Er waren veel ...
lees verder

Anton Kok wint Openings wedstrijden Giesbeek
21-04-2010
Twintig deelnemende solo's zijn tegenwoordig normale aantallen voor de openingswedstrijd in Giesbeek. Deze werd gewonnen door Anton Kok. Peter Wanders werd tweede en Jaap Atema derde. Lees verder voor de volledige uitslag. Intussen wachten de webmasters op een spannend verslag uit het Giesbeekse...
lees verder

Marleen wint Easter 2010
06-04-2010
 De spreekwoordelijk kop van het seizoen is er weer af en in de vorm van een ei mee naar huis genomen door Marleen. Zij wist de Easter Regatta op Loosdrecht met 4 eentjes in 7 wedstrijden op overtuigende wijze te winnen. Het aantal deelnemers was met 14 lager dan normaal omdat een aantal vaste waarden ontbrak, aan de andere kant vielen er bij de webmasters binnen 1 dag twee verslagen op de mat. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen...
lees verder

Solo Clinic 2010
23-03-2010
Zaterdag 20 maart 2010 heeft onder leiding van Gerard Post en Armand de la Rie bij de Vrijbuiter in Loosdrecht de jaarlijkse clinic plaatsgevonden.
Met 15 inschrijvers en uiteindelijk 12 deelnemers een succes. We mochten een aantal nieuwe zeilers verwelkomen te weten...
lees verder

Boot Holland 2010
13-02-2010
Van 12 t/m 17 februari start met Boot Holland het watersportseizoen. Wie de reis naar Leeuwarden onderneemt zal daar Jan Arends aantreffen. Jan staat daar met maar liefst 2 solo's. Zijn eigen Boon en de half klare CadCam van Rob Thonus.
lees verder

Notulen ALV 2010
13-02-2010
Hier zijn ze dan, de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 17 januari jongstleden. Met dank aan onze secretaris, Ron Groenhart. Heb je vragen, op- of aanmerkingen? Neem dan contact op met het bestuur! En natuurlijk ook voor alle andere suggesties voor het komende seizoen. Veel leesplezier. Click hier (pdf) om de notulen te openen.
lees verder

NSO foto-wedstrijdkalender
08-02-2010
De bezoekers van de ALV hebben hem allemaal al in hun bezit....de schitterende NSO foto-wedstrijdkalender. Elke maand een mooie solo foto en voorgeprint de solo wedstrijden en officiële feestdagen. Onmisbaar voor het plannen van het komend zeilseizoen!!! De laatste exemplaren zijn te koop voor slechts 10 euro voor de eerste 5 leden die reageren via het forum op het bericht van Marleen. UPDATE: de kalenders zijn uitverkocht.
lees verder

Nations Cup 2010 in Bretagne
24-01-2010
De plannen voor de Nations Cup in Bretagne worden steeds concreter. De wedstrijden worden gezeild van dinsdag 20 juli t/m vrijdag 23 juli 2010 vanuit Saint-Pierre-Quiberon, gelegen op het schiereiland van Quiberon. Op maandag is er gelegenheid om te trainen en is er ’s middags een practice race. Maandagavond beginnen we het evenement officieel met een feestelijke opening...
lees verder

Nieuwe FRP bouwer
21-01-2010
De FRP trend is gezet. In navolging van de meeste Solo bouwers gaat de engelse Steve Parker nu ook FRP boten bouwen. Het design komt van de oude Don Marine mould. Het eerste exemplaar staat te koop op de Engelse website. De romp is inmiddels gemeten, maar heeft nog geen nummer...
lees verder

Kortebaankampioenschap gaat niet door
16-01-2010
Helaas, wegens aanhoudende dooi gaat het kortebaankampioenschap niet door. Het eerste programmpunt op zondag is dus de ALV om 13.00 uur. Tijdens de borrel zijn er wel prijzen te verdienen. Niet met schaatsen maar met een oud-Hollandse Solo Quiz!

Eerste Grote Solo Winter Ronde 2010 geschaatst
10-01-2010
Tja, niet alle Solisten kunnen wachten tot de ALV... Dus waren Armand, Claar, Eddy, Elaine, Johan, Hans, Pieter, Ron, Sybrand en aanhang (zelfs uit Mexico) zondag 10 januari afgereisd naar Loosdrecht om de Eerste Grote Solo Ronde 2010 te schaatsen. Een prachtig rondje door weer en wind op de 1e, 2e en 3e plas. Lunchen met snert op de Vrijbuiter en afsluiten met ijsbeertjes (voor wie niet weet wie dat zijn: vraag Johan) bij dezelfde club. Dat smaakt naar meer!
lees verder

Het beloofde land in 2010
07-01-2010
Iedere zeiler begint met voornemens die achteraf gezien het hele Soloveld van voor tot achter kent. De flitsende Roll-Tack, de gijp bij windkracht 5 in de Workumse golven; maak zelf het rijtje af. Het lijstje: ‘Te doen’, en het lijstje: ‘Komt nog een keer’, liggen gevoelsmatig dichtbij elkaar...
lees verder

Algemene ledenvergadering op 17 januari 2010 bij WV Braassemermeer
02-01-2010
Op 17 januari is het weer tijd voor de jaarlijkse ALV. De ALV is hèt moment om met elkaar te bespreken wat we willen van de soloklasse: hoeveel evenementen per jaar willen we varen? Waar? Hoeveel wedstrijden per dag? Ook hoor je de laatste technische ontwikkelingen van de technische commissie en worden de jaarprijzen uitgereikt. Kortom schrijf 17 januari nu al in je agenda. De vergadering begint om 13.00 uur. Na afloop is er ruimschoots de gelegenheid om na te praten aan de bar in het clubhuis, met bitterballen van de penningmeester!...
lees verder

SoloTube
26-12-2009
Het is een publiek geheim dat de schuur van Jan Arends zijn tweede woning is. Helaas voor Jan vond Anja het niet goed om ook op eerste kerstdag met de cirkelzaag aan de slag te gaan. Wat doet Jan dan? Die gaat Youtube-en op Solo's. De verzameling filmpjes die hij vond is prima vermaak voor tweede kerstdag...
lees verder

Een meteoor boven de kribbe
23-12-2009
Kerstmis en onheil gaan samen als twee broekspijpen van een pantalon. Met dit verschil dat de ene broekspijp langer is dan de andere. Twee dagen kerstmis tegen 363 dagen onheil, zou een pessimist zeggen. Bij die rekensom sla ik voor het gemak een schrikkel-jaar over. Onheil staat niet als een bling-bling-ster boven de kribbe, maar stort als een meteoor neer op aarde...
lees verder

Voortgang zelfbouw Wytse de Boer
18-12-2009
Collega solo liefhebbers, een verslag zit er niet in maar hier even een update over de bouw van mijn solo. Het schiet op, de tweede bodemplaat zit erin, de hoeklat in de kuip is gelijmd en netjes afgerond en de overloop is gelijmd. De schuurlijst/het berghout is aan SB zijde gereed om tegen de romp te lijmen, de lijst aan BB moet ik nog op maat schaven (en dat kan ook als het koud is) de sierlat van yellow cedar is er al in gelijmd...
 
lees verder

De winterstop als Cliffhanger
30-11-2009
Wie de uitdrukking kent, weet dat het begrip staat voor een hangende spanning in een speelfilm die het komende reklameblok aankondigt. Het begrip komt eigenlijk uit films als ’North by NorthWest’  uit 1959 van Alfred Hitchcock. Gary Grant wordt al in de openings-minuten voor een spion aangezien en is, om zijn dood te bewerkstelligen, ladderzat afgetankt achter het stuur gezet...
lees verder

Winterkampioenschap in beeld
11-11-2009
Vanaf nu is in het fotoboek de volledige fotoserie van het Winterkampioenschap te bekijken en te downloaden. Prachtige foto's gemaakt door fotograaf Reinoud van der Zwan en RIB bestuurder Marc Fluttert. Van vrijwel elke deelnemer zijn er een of meerdere actiefoto's genomen, in totaal maar liefst 553! stuks. De foto's zijn in afdruk kwaliteit te downloaden (1536x1024). Wil je een origineel om af te laten drukken als poster boven je bed, neem dan gerust contact op met de webmaster.


lees verder

Metaal ijzersterk tijdens Winterkampioenschap (nu met verslag)
08-11-2009
Het winterkampioenschap begint traditioneel de afsluiter van het seizoen te worden. Maar liefst 24 Solo's voeren 3 wedstrijden onder een wisselend najaarsweertje. Met 1 punt verschil won Jacques Metaal het kampioenschap van Mar-al-leen Gaillard, derde werd Peter van Santen. Hoogtepunt van het avondprogramma was de lezing van Marcelien de Koning die met een indrukwekkende presentatie een beeld gaf over hoe doelen gesteld en bereikt werden tijdens hun Olympische campagne. Lees verder voor een verslag van Peter Otto en de volledige uitslag.
lees verder

Nog meer Snert
01-11-2009
Er was snert en er was snert weer tijdens de jaarlijkse snertrace op de Oosterplas in Denbosch. Met een pittige windje en aan het einde van de dag flink wat regen zeilden 5 solo's in totaal 3 wedstrijden. Peer werd eerste gevolgd door Dave en Hans derde. Maarten had nog meer snert en moest halverwege afhaken vanwege een gebroken joystick. De door Watersport 's-Hertogenbosch beschikbaar gestelde waardecheque van 50 Euro zou hem goed van pas komen. Maar helaas voor hem werd Rob Burg als gelukkige winnaar uitverkorene en mag komen shoppen. Lees verder voor de uitslag.
lees verder

Winterkampioenschap met Marcelien de Koning!
24-10-2009
 Op 7 november 2009 vindt op de Vrijbuiter in Loosdrecht de afsluiting van het seizoen plaats. Overdag zeilen we 3 wedstrijden onder leiding van Martin Heineke. ‘Avonds is de al veel geroemde stampotavond in het clubhuis en daarna zal niemand minder dan Marcelien de Koning een presentatie voor ons geven. Met Lobke Berhout werd zij drie keer wereldkampioen in de 470 en behaalde zij een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Beijing. Afgelopen september heeft zij aangekondigd SOLO verder te gaan. En al is een surfplank iets anders dan een Solo, toch maakt dit dat ze iets met ons deelt.
lees verder

Beyond redemption, ofwel wat niet meer te redden is
22-10-2009
Dezer dagen is temidden van de val van de DSB-bank, het andere nieuws dat mij veel meer in het sportershart treft. Spaargeld en een bank, dat zijn twee begrippen die ik niet tot mijn familie reken. Scheringa en zijn bankhuishouding vormden een sekte, volgens kenners tussen apenkool en blufpoker. Neen, wat mij op de graat diep raakte, is de gekleurde ijdelheid van een superheld en zijn neergang. Laat ik het uitleggen door de bril van een sporter. De dood van Franck Vandenbroucke in Senegal door de gevolgen van een longembolie, is een spiegel voor de sportersziel. De dood van VDB is het verhaal van een tragisch man. Zeg, een onmogelijke verlossing van een superster en de razende komeet aan het firmament...
lees verder

Jacques wint Houtskool (nu met verslag)
11-10-2009
Tijdens het weekend van 10 en 11 oktober heeft Jacques met vier eerste plaatsen overtuigend de Houtskool Cup gewonnen. Pieter Jelle werd tweede en Gilles derde. Lees verder voor een verslag van John Wilson en de volledige uitslag.
lees verder

Willem in de Dug-out
06-10-2009
De afsluitingswedstrijden op het Rhederlaag zijn door meeste Solozeilers vanaf de wal  gevolgd. Enkele waaghalzen hebben de pot uitgezeild. Iedere zeiler heeft zichzelf over-stegen door te besluiten niet te starten of toch in de boot te stappen. Mijn moeder zou zeggen: ’met alle gevolgen van dien’...
lees verder

Foto's ONK 2009
30-09-2009
Op zaterdag 26sept09 heeft René van der Kaaden voor de NSO werkelijk prachtige actiefoto's gemaakt van vrijwel alle deelnemers aan het Open Nederlands Kampioenschap Soloklasse 2009. Kijk op http://vanderkaaden.org/zeilfoto/nksolo2009hoorn om ze te bekijken. Wil je één of meer foto's nabestellen, dan is dit mogelijk. Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar rene@vanderkaaden.org. Daarnaast zijn er ook mooie foto's gemaakt door Nicolette Dijkstra, Chris Kasdorp en Sijbrand Jongejans. Klik hier voor de foto's van Nicolette. Klik hier om foto's van Chris bekijken. Klik hier voor foto's van Sijbrand.

Peerke Kortekaas opnieuw Nederlands kampioen (nu met verslagen en foto's)
29-09-2009
 Van 25 tot en met 27 september is in Hoorn het Nederlands kampioenschap Solo gezeild. In totaal 47 deelnemers streden over acht wedstrijden om het kampioenschap. Onder vrij lichte omstandigheden heeft Peerke Kortekaas de eindoverwinning gepakt. Met name de zaterdag voer hij ijzersterk en legde met 3 eerste plaatsen de basis voor de eindoverwinning...
lees verder

Marleen onaantastbaar op NaBraassem nu met verslag
13-09-2009
In het weekend van 12 en 13 september heeft Marleen op verpletterende wijze de NaBraassem gewonnen. Haar aftrek was een eentje, dat betekent dus 6 eentje op een rij. Opvallend was hoe zij en Marc zich over het veld ontfermden, Marleen consequent als eerste binnen, en Marc consequent als laatste. Hij had voor die ...
lees verder

Anton Kok wint Rhederlaag (nu met verslagen)
06-09-2009
Het was gezellig druk op Giesbeek in het weekend van 5 en 6 september. Maar liefst 25 Solo's verschenen aan de start vor de Rhederlaag wedstrijden. De voorzitter waande zich vanwege de strandjes, bomen en heuvels (!) op het meer van Geneve, ook al ...
lees verder

Damestraining olv Gerard Post
31-08-2009

Één ding is zeker: om de Ladies Trophee zal tijdens het ONK hard gevochten worden. Afgelopen dinsdag 25aug09 liet Elaine tijdens de dinsdagavondwedstrijden op de Braassem zien dat ze het Solo zeilen nog niet verleerd is. Anja, Marleen en Claar zijn echter niet van plan haar gemakkelijk te laten winnen. Daarom hadden Gerard Post gevraagd om hen zondag 30aug09 te helpen boathandling en trim te verbeteren. Dat hebben ze geweten. Met een vlagerige ....

lees verder

Mar-al-leen
30-08-2009
Tijdens het weekend van de Benelux kampioenschappen stond de splinternieuwe Bergner van Marleen volop in de aandacht. De 570 werd door haar moeder officieel de Mar-al-leen gedoopt, en onder het genot van champagne en een borrelnootje werd de Mar-al-leen door de concurrentie onder de loep genomen...
lees verder

certificaten en startlicenties ONK 2009
27-08-2009

Tijdens de registratie van het ONK dient ieder schip een geldig certificaat te hebben en iedere deelnemer een geldige startlicentie te kunnen tonen. Controleer dit svp van tevoren. Als je een eigen boot met meetbrie' hebt, dan heb je als het goed is van het verbond een factuur voor verlenging van het certificaat voor 2009 toegestuurd gekregen. Tevens heb je ....

lees verder

Minke Docter zeilt rond de wereld
27-08-2009
Minke besloot onlangs om deel te nemen aan de Clipper Round The World Yacht Race 09/10 die op 13 september van start gaat . Na een race van circa 10 maanden in 7 etappes worden op volgorde Rio de Janeiro, Kaapstad, Fremantle, Indonesie, Singapore, Qindao...
lees verder

Armand kampioen Benelux nu met verslag
17-08-2009
In het weekend van 15/16 augustus werd onder schitterende omstandigheden (windje 3-4) het Benelux kampioenschap op de Grevelingen gezeild. Het niveau kruipt steeds dichter naar elkaar en niemand is zijn plek nog zeker. Op zaterdag ging Marleen met ...
lees verder

Nations Cup 2009: Mijn SOLOhuis staat waar jullie zijn
08-08-2009
De ingekomen uitslagen van de wedstrijdweek in Berwick upon Tweed heeft John Wilson knarsentandend gevolgd. Zijn vakantie heeft hij onderbroken om een reportage te maken. Lees verder voor zijn reportage...
lees verder

Update 4 Solo Nations Cup Schotland
06-08-2009
Na 4 dagen zeilen hebben Gilles en Pieter dan toch wat afstand van elkaar genomen, maar beiden zijn helaas wat gezakt in het klassement. Daarentegen heeft Pieter weer wel zijn visitekaartje afgegeven met een tijd van 25 minuten in de Law Race. Op de Engelse website heeft voorzitter Mike Ball dagelijks een verslag bijgehouden, click hier om het te lezen. De uitslagen zijn hier te vinden.

Schotlandvaarders
31-07-2009
Dit jaar wordt de Solo Nations Cup in de week van 1 t/m 7 augustus georganiseerd in het Schotse North Berwick. Ondanks de schitterende locatie, met onder meer de beroemde door vogels bescheten Bass Rock, is de deelname vanuit Nederland lager dan normaal. De Nederlandse eer zal ditmaal verdedigd worden door Pieter Jelle en Gilles. Pieter is een ervaren Engelandvaarder, voor Gilles wordt het de eerste keer. Ze zullen het ongetwijfeld goed gaan doen maar op 1 gebied hebben ze alvast gewonnen: de gemiddelde leeftijd van de Nederlanders ligt duidelijk lager dan die van de Britten. Sijbrand houdt ons via het forum op de hoogte, uitslagen zijn hier te bekijken. Veel succes jongens!

Solo in Oostenrijk deel 2
30-07-2009
Al eerder berichtten we over Nederlandse Solozeiler in Oostenrijk. Inmiddel is Gerard zoals aangekondigd langs gegaan voor een training en een korte vakantie, en razend enthousiast weer terug gekomen: 'Net zo mooi als Garda maar dan dichterbij'. Ook Wim is enthousiast over de Solo en zeker van plan ook een paar evenementen in Nederland te komen zeilen. Gerard heeft een kort verslag over zijn bezoek geschreven.
lees verder

Uit de oude doos
18-07-2009
Zo nu en dan duikt er weer een stukje Solo historie op. Maarten van den Broek attendeerde ons op een oude Solo marketing brochure van Jack Holt aan het begin van het Solo tijdperk met prijzen waar je vandaag de dag geen stukje touw meer voor koopt...
lees verder

De wereld swingt, de rest zijn mummelende bedelaars
16-07-2009
Aan een spartelende geest als de slamdichter Simon Vinkenoog, die jongstleden zaterdag op zijn 80e kwam te overlijden, valt de Olympische kroon van laurierbladeren niet groot genoeg uit. Iedereen heeft in zijn jeugd iets met Simon Vinkenoog te maken gehad. Demonstraties en alles en iedereen verheffen in de Tao van het leven of de sidekick van de verwondering. Hij is niet meer onder de levenden...
lees verder

Foto's Workum
09-07-2009
 Jan Arends heeft tijdens Workum een serie foto's gemaakt. Deze staan nu online en zijn te bekijken en te downloaden vanuit het fotoboek.
lees verder

Armand wint MKE Workum nu met verslag
06-07-2009
Het MKE in Workum was dit jaar een super evenement. Wat wil je, met zon, wind, golven en spannende wedstrijden. Solo zeilen op het IJsselmeer blijven toch altijd iets speciaals. Neem daarbij de biertjes bij de bungalette,de pizza op het terras en de gezamenlijke solo zwemtocht en we kunnen terugkijken op ...
lees verder

Eddy Boon wint Vrijbuiterweekend
06-07-2009
Terwijl in het weekend van 4/5 juli op Workum 12 Solo's streden op het MKE werd er in Loosdrecht voor de 47e keer het Vrijbuiterweekend georganiseerd.  Met ruim 270 inschrijvers in 20 klassen een fantastisch evenement. Een aantal lokale Solo zeilers had ingeschreven, in totaal 9 maar helaas kon niet iedereen ...
lees verder

Solo in Oostenrijk
01-07-2009

Na België, Frankrijk, Portugal en Duitsland is het nu de beurt aan Oostenrijk. Op 3 mei ontving de NSO een inschrijving van een nieuw lid, een Nederlander woonachtig in Oostenrijk. Wim Borias was op zoek naar een eenmansboot en verkoos de Solo boven

lees verder

Jan Arends wint ZomerZondagGiesbeek 28jun09
01-07-2009
WinnaarsOp zondag 28 juni 2009 werd er door 11 Solo's deelgenomen aan de ZomerZondag wedstrijden op Giesbeek. Ondanks het drukkend benauwde en (dus) windtstille weer zijn er drie races gevaren. Jan Arends is aan een sterk seizoen bezig en was met drie eentjes de onbetwiste winnaar.
lees verder

Catch the Cadcam
30-06-2009
In de Engelse en Schotse Solowereld heerst er grote onrust over de nieuwste artefacten van de botenbouwer Arends uit de Wetlands Holland. Gemeld wordt via de website, dat er een spectaculaire nieuwe Solo op komst is. Van een new-age kaliber dat het ergste doet vrezen. Wat is er aan de hand: sinds de bouwtekeningen van onze Jac.–Solo-Holt door een ultramodern Cadcamprogramma vertaald zijn, ligt er een loepzuiver model op tafel. Uit hout gesneden tot op de millimeter precies gelaserstraald. Het resultaat liegt er niet om...
lees verder

Bouwverslag deel 4 Wytse de Boer
27-06-2009
Wytse had van te voren al aangegeven dat het een meer jaren project zou gaan worden. Hij begon begin 2006 met het uittekenen van zijn zelf te bouwen solo en al snel volgde zijn eerste verslag. In september 2007 volgde een tweede verslag waarin de bouw van de romp werd beschreven. Eind 2008 was er nog een korte update en was Wytse begonnen met het afbouwen van de binnenkant. Nu een nieuw en uitgebreid verslag van de werkzaamheden tot nu toe. Lees verder om het verslag van Wytse.
lees verder

De H30 herleeft
22-06-2009

Een goede vriend van mij runt samen met zijn vrouw een boerderij met schapen en zomers asperges als belangrijkste bronnen van inkomst. Van de winter - de rustige periode op de boerderij - liepen we op de deel en op de grup (de sleuf waar de koeienmest invalt) stond op zijn kant een bootje geparkeerd. De onderzijde had hij al kaal gekrabd en de spiegel was door hem vakkundig vernieuwd,

lees verder

Jacques wint Belterwiede, nu met verslag Johan
15-06-2009
Logo ZV BelterwiedeMet prachtig weer werd in het weekend van 13 en 14 juni 2009 gezeild op de Belterwiede. Zaterdag was er helaas wat weinig wind, waardoor de tweede wedstrijd eindigde in een grote drijfpartij. Zondag werden met een mooie windkracht 4 drie wedstrijden verzeild. Het bleef tot de laatste race spannend, maar uiteindelijk ging Jacques er met de overwinning vandoor. De solo's trokken veel bekijks, dus wellicht resulteert dit in meer solo's op de Belterwiede! Uitslag: Jacques Metaal 1, Claar van der Does 2, Johan Geenen 3. Lees verder voor de volledige uitslag en een verslag van Johan.
lees verder

De rivier als ader naar het zeilershart
11-06-2009
Op zaterdag, 6 juni, werd voor de 48e keer een inmiddels legendarische zeilwedstrijd gehouden. Oorspronkelijk was de naam: Arnhem-Wageningen Race, daterend van voor de aanleg van de stuwen te Driel. Later werd het de Norske Skog Rijn-Race, vernoemd naar de hoofdsponsor: papierconcern Norske Skog. Dit jaar deden 5 Giesbeekse Solo zeilers mee aan deze zeilwedstrijd. Reporter John Wilson deed een verslag...
lees verder

Jacques wint VoorBraassem nu met verslag Claar
19-05-2009
In het weekend 16 en 17 mei werd de VoorBraassem verzeild. Stevige wind dit jaar met een dikke 16 knopen. Na dag 1 (3 wedstrijden) stond Gilles fier aan kop maar hij heeft het niet kunnen volhouden. Uiteindelijk werd Jacques 1, Gilles 2, Claar 3, Marleen 4 en Jaap 5. Lees verder voor de uitslag en een verslag van Claar.
lees verder

Jan Arends wint Sail & Music Giesbeek
18-05-2009
Het is in het weekend van 16 en 17 mei weer druk geweest op het wedstrijdwater. Terwijl er op het Braassemermeer door een kleine 10 Solo's gestreden werd om de VoorBraassem, waren er op Giesbeek 14 Solo's present bij het Sails & Music festijn. Click hier voor de uitslag.
lees verder

Oud Solo zeilers in Schuttevaerrace
14-05-2009
Tijdens de Schuttevaerrace meten zeilers, hardlopers en fietsers hun krachten. Onder de scheepsnaam Epoxydus deden er 3 oud-solzeilers mee aan de Schuttevaerrace. Schipper Hans Arends (ex o.a. Solo 500) meervoudig Nederlands kampioen, hardloper Kees Rekelhof (ex 478) en fietser Jan Bot (ex 524). De race was live via een GPS verbinding te volgen en was super spannend, want ze lagen op kop. Het evenement duurde van 13 t/m 16 mei en was dus een lange adem sportgebeuren. Kijk voor meer informatie over de Schuttevaerrace www.schuttevaerrace.nl

Sterallures
07-05-2009
Menig Solozeiler zal het niet ontgaan zijn dat Gilles de afgelopen tijd enorme sprongen in het klassement heeft gemaakt. Zoiets gebeurt niet zomaar, dat lukt alleen door erg veel te trainen. Vorig jaar winter heeft Gilles een aantal intensieve trainingen gevolgd waarbij de volgende spectaculaire foto is genomen...
lees verder

Claar wint MKE Voorjaarwedstrijden Heeg nu met verslag door Ton van Eck
25-04-2009
Onder prima weersomstandigheden zijn in het weekend van 25 en 26 april in Heeg de MKE voorjaarswedstrijden gezeild. Zaterdag zijn de 3 geplande wedstrijden gevaren, zondag is door gebrek aan wind de laatste wedstrijd komen te vervallen. Met totaal 5 wedstrijden is er een spannende strijd gestreden. Claar en Jacques eindigden beiden ....
lees verder

Braassem domineert Loosdrecht tijdens Easter Regatta nu met verslag Gilles
13-04-2009
De kop is er weer af, het seizoen is begonnen. Tijdens de Easter domineerden de Braassem Solo's Loosdrecht en gingen er met de eerste 4 prijzen vandoor. Lees verder voor een verslag van Gilles en de uitslag...
lees verder

Technische ontwikkelingen
10-04-2009
De Solo staat ook dit jaar weer in het midden van de belangstelling in Engeland. Op de jaarlijkse Dinghy Show werden maar liefst VIJF Solo's ! geëxposeerd! Bij de (inmiddels) traditionele FRP-boten valt op, dat er toch verschillen in de inrichting van de boten te vinden zijn. Veel aandacht ging natuurlijk naar de door Gordon Barclay afgebouwde Gosling Solo uit. Buiten de overdadige inrichting onder meer een bijzondere neerhouder konstuktie (Gordon is klasse kontroleur met een voorliefde voor Spinn Lock klemmen ) is deze boot interessant omdat de boot uit een opmerkelijke combinatie van materialen ....
lees verder

Verslag Solo Clinic 28 maart 2009
30-03-2009
Op zaterdag 28 maart 2009 werd vanaf de Vrijbuiter een Solo Clinic verzorgd door Karsten Groth en Gerard Post. Davy de Baets was helemaal uit België gekomen om mee te doen. Deelnemer Jaap Atema kon niet alleen zijn Solo-vaardigenheden aanscherpen, maar ook zijn pen. Lees hier zijn verslag.
lees verder

Channel Crossing?
15-03-2009
Voor degenen die in het weekend van 25/26 april niet mee kunnen doen in Heeg maar wel in de buurt van de Tunnel zijn is het volgende misschien interessant: Don Buckle is Solo class captain van de Bewl Valley Sailing Club en stuurde ons op 12 maart 2009 de volgende..
lees verder

Notulen ALV 2009
08-02-2009
Hier zijn ze dan, de notulen van de Algemene Ledenvergadering van 18 januari jongstleden. Met dank aan onze secretaris, Ron Groenhart. Heb je vragen, op- of aanmerkingen? Neem dan contact op met het bestuur! En natuurlijk ook voor alle andere suggesties voor het komende seizoen. Veel leesplezier. Click hier.

Van de kersverse voorzitter
20-01-2009
Afgelopen zondag heeft de Nederlandse Soloklasse Organisatie een uiterst nuttige ALV gehouden. Sommige vaste bezoekers konden door verplichtingen elders helaas niet aanwezig zijn. Dit werd echter ruimschoots goedgemaakt door de sterke vertegenwoordiging vanuit Giesbeek. Hulde! De notulen van de ALV zullen binnenkort op deze site verschijnen, maar hier alvast een aantal hoogtepunten...
lees verder

Racing Rules of Sailing 2009-2012
12-01-2009
Per 1 januari 2009 zijn de Racing Rules of Sailing weer aangepast. Op de website van de ISAF is uiteraard alle informatie te vinden. Daarbij ook een document dat de wijzigingen ten op zichte van de vorige versie duidelijk laat zien. Click hier om dat document te bekijken. Let wel op voordat je op 'print' drukt: het zijn 165 pagina's...

Twee KerstSolo’s in de Giesbeekse Kribbe door John Wilson
22-12-2008
In de havenloods van WSV Giesbeek vond er op zaterdagmiddag 20 december door Jan Arends een presentatie van twee nieuwe Solo’s plaats. Een memorabele gebeurtenis waar reporter John Wilson verslag van doet.
lees verder

Boon Solo show bij PCmaat Sailing
10-12-2008
Het is zo ver: de eerste 2 Boon Solo’s zijn geleverd aan PCmaat Sailing, het bedrijf van Jan Arends. Eén van de twee nieuwe Boon’s is inmiddels afgebouwd als showboot en wordt ten toon gesteld op zaterdag 20 december. Van 13:00 uur tot 15:30 is de boot te bewonderen en zal Jan antwoord geven op al je vragen. Voor belangstellenden kan er na 15:30 zelfs even een proefvaart gemaakt worden. Drankje is aanwezig en iedereen is welkom!
Lokatie: Loods WSV Giesbeek.
Kijk voor meer info over PCmaat Sailing ook op de leveranciers pagina

Tjebbe wint WK
08-11-2008
Nu met verslag door Ron Groenhart, schitterende foto's van Eric van Staten en een aangepaste uitslag omdat uit die foto's bleek dat nogal wat zeilers van boot gewisseld waren...
lees verder

En die vliegreis gaat naar...
06-11-2008
Sinds dit jaar geldt een nieuwe jaarprijsberekening en deze is vanaf nu online beschikbaar. Door het tellen van races in plaats van evenementen en het introduceren van een aftrek van 40% moet de jaarprijs spannender worden. En spannender is het, want hoewel Jacques wederom een stevige positie heeft ingenomen maken, bij deelname en met nog 2 wedstrijden te gaan, de nummers 2 en 3 (resp. Tjebbe en Armand) nog steeds kans op de vliegreis….

Klik hier voor het jaarprijs totaal overzicht
Klik hier voor meer info over de nieuwe jaarprijsberekening
Klik hier voor meer info over de vliegreis…

Tjebbe wint Houtskool
25-10-2008
Op de eerste dag van het Houtskool evenement op Loosdrecht in het weekend van 25 en 26 oktober had Armand na 3 races de leiding genomen. De 21 deelenemers konden genieten van schitterend najaarsweer. De eerste race stond er weinig wind die bovendien nogal draaide. Daar profiteerden Peter (zeker een minuut te laat bij ....
lees verder

Jaarprijs 2008
12-10-2008
Menigeen zal het niet ontgaan zijn dat er nog steeds geen tussenstand voor de jaarprijs 2008 bekend is. Afgelopen jaarvergadering is besloten dat de jaarprijsberekening voortaan volgens een nieuw format berekend wordt. Het doel is om de jaarprijs zo nog spannender en aantrekkelijker te maken. Nu Peer in samenwerking met Molenaar daar ook nog een fantastische extra prijs aan koppelt zal de spanning alleen maar toenemen. Lees verder om te weten te komen wat er allemaal veranderd is en wat de huidige tussenstand is...
lees verder

Gerard wint Wijnmaand 2008 Update
06-10-2008
Update: volledige uitslag en foto's gemaakt door Henk Jongejans toegevoegd. Zaterdag 4 oktober denderde de stoet Solozeilers richting Uitgeest. Bij aankomst voor de zinderende wedstrijden op het prachtige Alkmaardermeer werd ik opgehouden door wachtrij van Efsixen voor de boothelling. Met wat voorzichtig manouevreren reed ik langs de stoet en zag dat Gerard aanwezig was met "nieuw gezicht".....
lees verder

Solo Historie
02-10-2008
Komende winter hoef je je niet te vervelen want eindeloos Solo lees plezier staat eindelijk voor je klaar. Ton van Eck heeft de enorme taak op zich genomen om alle oude Solo nieuwsen te verzamelen en in te scannen zodat deze voor iedereen en altijd inzichtelijk blijven. Klik hier om in de Historie van de Solo klasse te duiken.

Foto's ONK Westeinder
02-10-2008
Tijdens het afgelopen ONK op de Westeinder zijn er een hoop mooie foto's geschoten vanaf het water. Klik hier om ze te bekijken en eventueel te downloaden.

Bouwverslag deel 3 Wytse de Boer
01-10-2008
Het is enige tijd stil geweest rondom de bouw van de zelfbouw Solo van Wytse de Boer. Zijn vorige verslag is al weer van ruim een jaar geleden. Toch is er, ondanks vervelende gebeurtenissen, voortgang geboekt. In een nieuw verslag verteld Wytse over de vorderingen. Wil je eerst even je geheugen opfrissen? Lees dan eerst eens zijn vorige verslag: Bouwverslag deel 2 Wytse de Boer.
lees verder

'Jan Arends Boten dealer 'van Boon Solo
01-10-2008
Naast de houten CAD-CAM Solo is Jan Arends nu ook Dealer van de door Ovington gebouwde, zeer snelle, Boon Solo. Ovington blinkt uit in afwerking en kwaliteit dat was altijd al te zien aan de 29er en de 49er. De Ovington boon Solo en Gul wordt geïmporteerd door Ovington Boats BeNelux te Weesp. Tevens is ook het dealerschap verkregen van Gul sailing gear. Kijk voor meer informatie op de leverancierspagina.

Peerke Kortekaas wins Open Dutch Championship Solo Class 2008
22-09-2008
After a 3 day event with little and shifting winds, 47 competitors and 9 valid races Peerke Kortekaas took the titel of Dutch National Champion Solo Class 2008.
A race report in English can be found here.
A report in Dutch can be found here.
Click here for a first series of pictures.
lees verder

Claar wint NaBraassem 2008
14-09-2008
In het weekend van 13 en 14 september streden 14 Solo's om de overwinning van de NaBraassem. Hoewel de Soloklasse daarmee wel weer het grootste veld op het water bracht, is 14 deelnemers natuurlijk niet extreem veel. De kwaliteit was echter ...
lees verder

Peer wint Rhederlaag wedstrijden nu met verslag
30-08-2008
Dit weekend zijn de Rhederlaag wedstrijden gezeild in Giesbeek. Zaterdag zijn er twee wedstrijden gezeild en zondag nog eens vier. Peer was uiteindelijk winnaar van de serie gevolgd door Gilles op de tweede plaats en Jacques op de derde plaats. Lees verder voor de volledige uitslag en een verslag van...Peer.
lees verder

CAD-CAM voor Solo
20-08-2008
Nieuwe ontwikkelingen in de soloklasse volgen elkaar razend snel op. Jan Arends heeft samen met Rob Thonus de Solo geheel in de computer gezet, alle op het meetformulier te meten maten zijn nu digitaal aanwezig.
lees verder

Jacques opnieuw Benelux kampioen met verslag Peer
18-08-2008
Maar liefst 20 solo's streden afgelopen weekend voor het Benelux kampioenschap op het Grevelingenmeer. Helaas dit jaar geen Belgische deelname. Zaterdag was de wind erg zwak en wisselvallig en konden er uiteindelijk 2 wedstrijden gevaren worden. Zondag waren de omstandigheden stukken beter. Bij een aantrekkende wind zijn er nog eens 3 wedstrijden gezeild. Jacques won voor de tweede keer op rij het Benelux kampioenschap, gevolgd met 1 punt verschil door Armand. Derde werd Claar, vierde Pieter Jelle en vijfde Elaine. Lees verder voor de volledige uitslag en een verslag van Peer.
lees verder

Foto's vrijbuiterweekend
15-08-2008
Het Vrijbuiterweekend 2008 was mede dankzij de goede omstandigheden en het grote deelnemeraantal erg succesvol. YMH fotografie heeft tijdens dit weekend heel veel mooie foto's gemaakt die u kunt terugzien en bestellen op: www.ymh-fotografie.nl/fotos-080707.php

Charly Cumbley wint de Engelse Nationals
27-07-2008
Aan de andere zijde van de Noordzee werd van 19 tot 25 juli door 83 Solozeilers in Torqay gestreden om het 'plaatselijke' kampioenschap. Vanaf dag 1 stond Charles Cumbley stevig aan de leiding, en na 12 races was dat nog steeds zo. De tweede plek was voor Andy Davis en de derde voor Chris Goldhawk. Click hier voor de uitslagen.

Mega Trailer
09-07-2008
Brandstof wordt met de dag duurder moet Tjebbe gedacht hebben toen hij zijn Mega Solo trailer liet ontwikkelen. Een trailer voor maar liefst vier Solo's, 2 boven en 2 achter elkaar. Dan ook nog een Solo boven op het dak van de auto en je kan met 1 auto en maar liefst 5 solo's vertrekken naar Engeland. Een indrukwekkend gezicht.
lees verder

Eddy Boon wint vrijbuiterweekend
07-07-2008
Eddy Boon heeft zijn thuisevenement, het Vrijbuiterweekend, evenals vorig jaar op zijn naam weten te schrijven. Het was een weekend met typisch Nederlands zomerweer (regen én zon). Helaas hebben slechts 6 van de 10 inschrijvers het evenement (gedeeltelijk) gevaren. Ja ....
lees verder

Pictures Nations Cup 2008
02-07-2008
Jan Arends took some pictures during the Nations Cup 2008. There is a series taken from the shore while the fleet sailed out on Saturday, and there is a series taken from his Solo (!) on Sunday and Monday. Do not worry, the camera was waterproof and secured with a rope. In addition there are pictures taken from the startship by Marianne Lenos and Francesca took pictures of the launching and pricegiving. These pictures can be found in the gallery under the 'Foto's' page on this website.
The SC Workum has published over 400 foto's taken during the event. Click here to go there directly.

David McGregor wins Nations Cup 2008
30-06-2008
The Solo Nations Cup 2008 was sailed from 28-20 of June on the east side of the IJsselmeer from the town of Workum in Friesland. The 25 competitors enjoyed 3 days of exciting sailing in challenging conditions. The big waves were a nightmare to some, and a joy for others. It made the run the place to win or to loose a lot of places. From the first start it was clear the David McGregor was the man to beat and luckily for him, nobody could. After 9 races with 2 discards a score of 7 points made him the obvious and well deserved winner of the Nations Cup 2008.
lees verder

Tjebbe toch geen Inland Champion
14-06-2008
Na de eerste dag van het Inlands Championship in Rutlands, UK ging Tjebbe in een veld met 107 deelnemers met een 2e en een 4e plek fier aan de leiding. Op zondag zat het echter tegen. Door vreemde windshifts finishte het veld min of meer achterstevoren en werd Tjebbe 58. Helaas werd de middagwedstrijd afgelast waardoor hij die 58e plek ook niet als aftrek kon gebruiken. Eindstand voor de Nederlanders: Tjebbe 14, Armand 35, PieterJelle 39, Sijbrand 53 en Elaine 54. Click hier voor de volledige uitslag. Click hier voor een verslag en foto's op Yachts&Yachting

Tjebbe wint VoorBraassem
19-05-2008
Twee dagen schitterend zeilweer. Helaas op de zaterdag vergezeld van veel regen. Tijdens het zeilen merk je dit toch niet. Maar de zon op zondag maakte weer veel goed, zeker voor het publiek. Voor het eerst de nieuwe banen gevaren met een noord/noord-oosten wind van 3-4 bft. Dit leverde voor alle klassen een prima baanlengte op. Met 18 deelnemers was de Soloklasse weer...
lees verder

Anton Kok wint Sails & Music Giesbeek nu met verslag
18-05-2008
Het is in het weekend van 17 en 18 mei weer druk geweest op het wedstrijdwater. Terwijl er op het Braassemermeer door een kleine 20 Solo's gestreden werd om de VoorBraassem, waren er op Giesbeek 10 Solo's present bij het Sails & Music festijn. Anton Kok ging ...
lees verder

Contributie 2008
15-05-2008
Bericht van de Penningmeester:

Beste leden en donateurs,
Namens de Soloklasse kan ik jullie berichten dat op korte termijn de facturen met betrekking tot lidmaatschap en donatie verzonden zullen worden. Tijdens de jaarvergadering is de minimum...
lees verder

Ton van Eck winnaar "Vrolijk watersport" Starthorloge
12-05-2008
Na prachtige en spannende wedstrijden op het Alkmaardermeer werd na de prijsuitreiking een starthorloge verloot. Het geluk viel ten deel aan Ton van Eck en hij mag zich nu de gelukkige eigenaar noemen van een prachtige “WinDesign Sailing Watch”. Het starthorloge werd beschikbaar gesteld door "Vrolijk watersport". Zie ook www.vrolijk.nl of de link op de leveranciers pagina

Tjebbe wint KE Alkmaar nu met verslag door Ron
11-05-2008
Het Klasse Evenement op Alkmaar in het Pinksterweekend 10-11 mei was fantastisch. Goed georganiseerd, uitstekend verzorgd en schitterend weer. Niet veel wind, maar wat er stond draaide soms 40 graden. Niet .....
lees verder

Oud nieuws
05-05-2008
Ton heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en heeft aardig wat voortgang geboekt met het inscannen van oud solo nieuwsen. Inmiddels staan alle uitgaves uit 1995,2001,2003 en 2004 online. Klik hier om naar de pagina met oud solo nieuwsen te gaan en blader gerust weer eens door al dat oude nieuws.

Nationale Open Zeilboten Show 26/27 april
22-04-2008
Op zaterdag 26 en zondag 27 april wordt de WV de Koenen de nationale Open Zeilboten Show georganiseerd. De Soloklasse wordt vertegenwoordigd door Gerard Post met een Bergner Solo. Toegang is gratis en alle leden worden van harte uitgenodigd om te komen helpen de Solo te promoten.

Klik hier om de aankondiging te lezen.
Klik hier om de website van de Koenen te bezoeken.

Clinic Tjebbe, Armand en Sybrand succes
21-04-2008
Prachtig voorjaarsweer, een lekker windje, 11 solo’s waarvan een paar splinternieuwe en niet te vergeten drie Solo goeroes in de personen van Armand, Tjebbe en Sybrand die werkelijk alle boeken open deden over hoe je hard kunt gaan met je Solo. Er werden boten en zeilen gewisseld. Er werden aanwijzingen gegeven vanuit de volgboten over trim, en vooral over de druk op de grootschoot. Er is gefilmd, gefotografeerd en geëvalueerd. Het resultaat was er dan ook en iedereen keek tijdens de eindborrel terug op een geslaagde en met name leerzame dag.

Bekijk de foto's in het fotoboek

Op FileFront staan verschillende filmpjes van de clinic

Tjebbe wint Openingswedstrijden Rhederlaag nu met verslag Peer
14-04-2008
Tijdens de Rhederlaag Openingswedstrijden op Giesbeek in het weekend van 12 en 13 april heeft Tjebbe weer korte metten gemaakt met de concurrentie. Op zaterdag scheen het hard te waaien. Er waren tenminste op het forum verhalen over niet functionerende zwaarden en roeren, raceleiders die stormrondjes draaiden en Gilles plaatste een mooie foto van een nosedive .....
lees verder

Oproep Ton van Eck
13-04-2008
Jullie hebben al de eerste publicaties van oude Solo Nieuwsen uit 1977 en 2003 kunnen lezen. Voor zijn werk heeft Ton nu zelf een stukje geschreven waarin hij een oproep doet naar oude Solo Nieuwsen. Als bonusmateriaal staat nu de volledige uitgave uit 2000, het jaar dat Ton zelf redacteur was, online. Lees verder voor de oproep van Ton.
lees verder

Solo Nieuws
26-03-2008
Sinds jaar en dag is deze website een bron van informatie voor de Solo liefhebber. Je zou haast vergeten dat er ooit een tijd was dat er geen Internet en dus ook geen website was. In vroegere tijden werd informatie verspreid via het blad Solo Nieuws. Een blad dat in elkaar gezet werd door prima redacteuren en verspreid werd onder alle leden van NSO. Het laatste Solo Nieuws is uitgebracht in 2005. Ton van Eck, die zelf lange tijd redacteur is geweest, heeft het geweldige plan opgepakt om alle oude Solo Nieuws-en opnieuw uit te brengen maar nu digitaal.
lees verder

Nieuw menu
01-03-2008
Toen deze website in 2000 werd gelanceerd waren er 7 pagina's, inclusief de homepage. Plek zat in het menu dus. Gedurende de jaren werd er meer en meer content toegevoegd, en werd het menu dus steeds voller, te vol, want we hebben nog veel meer plannen. Daarnaast bleek dat Engelse bezoekers
lees verder

Vroege vogels
25-02-2008
Een temperatuur van bijna 15 graden op 24 februari doet niet vermoeden dat het nog winter is. Maarten van den Broek ging die dag op pad om vogels te spotten, vroege vogels wel te verstaan. Vanaf de zeilvereniging Oosterplas in 's-Hertogenbosch werd door een 5 - tal vroege vogels een start gemaakt van het nieuwe seizoen. Onder het genot van een licht briesje was het heerlijk inzeilen. Klik hier om de reportage van Maarten te bekijken.

Houten nieuwbouw Jan Arends in productie
15-02-2008
De Solo productie voor Nederland draait op volle toeren. Ook Jan Arends is Solo’s aan het produceren. Jan werkt inmiddels aan zijn tweede volledig houten nieuwbouw Solo. De nieuwbouw Solo’s van Jan worden standaard geleverd met zeilen van Hopman Sails, een nieuwe naam in de klasse.
lees verder

Bergner Solo in productie - Update
07-02-2008
De productie van de Bergner Solo is volgens plan gestart. Van de eerste serie van 4 boten zijn er inmiddels 3 gearriveerd in Nederland, en de bouw van de 2e serie is gestart. Lees verder voor een fotoserie van 'de geboorte van een Solo'.
lees verder

Renovatie Vial Solo deel 2
04-02-2008
Bij familie de Combe is een Solo bijna niet meer uit de serre weg te denken. Of toch wel? Na de nieuwbouw van Gilles lijkt Bram, de vader van Gilles, een tweede solo toe te gaan voegen aan het ruime sop. Het renovatieproject van de Vial Solo is zo goed als afgerond en het resultaat mag er wederom wezen. Vol verwachting wachten wij tot dat we de 554 op het water mogen zien. Of is het toch de 458? Hoe dat zit lees je in het laatste verslag van Bram. Lees verder om dit verslag te lezen, en kijk vooral eens naar de complete fotoreportage in het fotoboek.
lees verder

Google Ads op de Soloklasse website?
14-01-2008
De website van de Nederlandse Soloklasse Organisatie is een grote bron van informatie voor Solozeilers. Helaas moet het bestuur constateren dat veel Solisten daardoor niet meer de moeite nemen om lid te worden of blijven van de NSO. Daarnaast is het ook elk jaar weer ......
lees verder

De Beer van het Braassemermeer
10-01-2008
Op het forum werd het al aangekondigd: ‘De Beer van het Braassemermeer’ staat in het januari nummer van Boot Journaal. Klik hier om het alles onthullende verhaal van de ‘Beer’ te lezen in pdf formaat. Kan je nog geen pdf bestanden openen ga dan naar de website van Adobe om een pdf reader te installeren.
Klik hier voor meer informatie over het tijdschrift Boot Journaal.

Overig nieuws:
17-05-2018 uitslag kleine sneekweek
30-08-2013 Dutch Open 2013
02-07-2013 ZuiderZeeRegatta
25-10-2012 Winterkampioenschappen Giesbeek 3 november 2012
14-10-2012 Beker van Belgie
13-09-2012 Najaarswedstrijden Roermond 22 en 23 september
05-09-2012 Mededelingen ONK
04-09-2012 Open Nederlands kampioenschap Soloklasse 2012
20-08-2012 Marleen wint Benelux Cup 'op een haar'
15-08-2012 Benelux Cup 18-19 augustus onder tropische omstandigheden
15-07-2012 Dutch Open Championship 2012
27-06-2012 50e Vrijbuiterweekend 7/8 juli 2012
14-06-2012 Klasse Evenement Uitgeest 23-24 juni 2012
31-05-2012 BSR 8-9-10 juni 2012
22-05-2012 Goudse Zeilweek(end)
08-05-2012 tweets
08-05-2012 42e Kleine Sneekweek: Soloklasse zeilt alleen weekend 19 + 20 mei mee
16-04-2012 Nations Cup 2012
10-04-2012 Het vertrek van de columnist J.L.Heldring voor de zeilsport en tabé John Wilson
10-04-2012 Openingswedstrijden Giesbeek
04-04-2012 Start wedstrijdseizoen met de Easter op Loosdrecht
22-02-2012 Solo op de Hiswa
28-01-2012 Duivenpoep op de Solozeiler
05-01-2012 ALV op zaterdag 21 januari 2012 bij GWV de Vrijbuiter
23-10-2011 Winterkampioenschap 5nov11 met een lezing van Kalle Coster.
22-10-2011 Vertwijfeling en de overwinning
12-10-2011 OBK 2011 *now including English version*
25-09-2011 Houtskool 1 en 2 oktober 2011
07-09-2011 Inschrijving NaBraassem
09-08-2011 Alkmaar Open 19-20-21 augustus 2011
06-08-2011 Het ONK 2011 staat voor de deur
28-07-2011 De winnaar heeft alles gewonnen
05-07-2011 40e Benelux kampioenschappen 13-14 aug
20-06-2011 Vrijbuiterweekend 2-3 juli
08-06-2011 Braassem Summer Regatta 17, 18 & 19 juni 2011
15-05-2011 training 21 mei op Giesbeek
01-05-2011 Sails & Music Giesbeek 14/15 mei
05-04-2011 55th Easter Regatta 23-25 apr 2011
03-02-2011 Hij is er weer......de Solo Wedstrijdkalender 2011!
30-01-2011 de V van vrijheid in de Soloklasse
10-01-2011 Voorlopige wedstrijdkalender 2011
08-01-2011 ALV op 23 januari 2011 bij WV Braassemermeer
21-12-2010 Update: Technische ontwikkelingen: nieuwe Gosling
18-10-2010 Winterkampioenschap op 6 november: mis ’t niet
13-10-2010 Das Boot
28-09-2010 Grote Prijs van 's-Hertogenbosch 16-17 oktober
11-09-2010 Word jij bestuurlid van de Soloklasse?
08-09-2010 David Sword wint ONK 2010 update met verslag Karel Witteveen en foto's Chris Kasdorp
23-08-2010 De plasticpoel
13-08-2010 Open Dutch Championship Solo Class 2010
02-08-2010 De sport in het algemeen en La France in het bijzonder
18-07-2010 Het tapijt van Bayeux
08-07-2010 Onze Orca Morgan
28-06-2010 Vrijbuiter weekend al 18 deelnemers
16-06-2010 MKE Workum 26 en 27 juni 2010
16-06-2010 Claar domineert Belterwiede nu met verslag Jaap
31-05-2010 KE Belterwiede 12/13 juni
30-05-2010 Wat is een afwijking
24-05-2010 Slaapplaatsen in Saint Pierre Quiberon
15-05-2010 Melancholie van de Solozeiler
11-05-2010 Solo in Belgie Trofee
05-05-2010 Sail but NO Music 8 /9 mei Giesbeek
02-05-2010 VoorBraassem 8 / 9 mei
16-04-2010 Spring Regatta met lezing van Peerke Kortekaas
01-04-2010 Spring Regatta Medemblik
30-03-2010 54th Easter Regatta 3-5 april 2010
29-03-2010 Meer nieuws over de Nations Cup 2010!
29-03-2010 Staphorst of Maastricht
14-03-2010 Simenon in Quiberon
13-03-2010 Clinic olv Gerard Post 20 maart Loosdrecht UPDATE
22-02-2010 Zeiler en vriendschap
24-01-2010 John Wilson
24-01-2010 Paard en ruiter
11-01-2010 Korte Baan Schaats Kampioenschap 2010
01-01-2010 Concept wedstrijdkalender 2010 UPDATE
18-12-2009 Optreden van alterego John Wilson en zoon
02-12-2009 Mens durf te leven!
24-10-2009 Snertrace 1 november
01-10-2009 Houtskool Loosdrecht 10 en 11 oktober
31-08-2009 Petje op, petje af
18-08-2009 Het Nederlands Kampioenschap 2009 staat voor de deur
09-08-2009 Benelux kampioenschappen 15/16 augustus
05-08-2009 Update 3 Solo Nations Cup 2009 Schotland
04-08-2009 Tussenstand Nations Cup 2009 Schotland
30-06-2009 La vache qui rit in Workum
15-06-2009 MKE Workum 4 en 5 juli 2009
03-06-2009 U 2009 GEANNULEERD
28-05-2009 Bericht van de Penningmeester
28-04-2009 VoorBraassem op 16-17 mei
20-04-2009 Voorjaarswedstrijden Heeg 25-26 april 2009
19-04-2009 Uitnodiging MKE Belterwiede 13-14 juni 2009
30-03-2009 Easter Regatta 11-13 april 2009
15-02-2009 Solo Clinic door Karsten Groth en Gerard Post op 28 maart
05-02-2009 Een Soloavond zonder Solo
04-02-2009 Boot Holland 6-11 februari 2009
12-01-2009 Wedstrijdkalender 2009
03-01-2009 De SlowsexSolo
24-12-2008 Woord van de voorzitter
14-12-2008 ALV 2009
29-10-2008 WK met Lezing Pieter Jan Postma
29-10-2008 Winterkampioenschap zaterdag 8 november 2008
12-10-2008 Houtskool Cup 2008
28-09-2008 Wijnmaandevenement 4 en 5 oktober 2008
03-09-2008 Open Dutch Championship Solo Class 2008
18-08-2008 Woord van de voorzitter
15-08-2008 Je beste foto
28-07-2008 BeNeLux kampioenschappen 2008
18-06-2008 Vrijbuiterweekend
13-06-2008 BSR gecancelled
03-06-2008 Braassem Summer Regatta 2008
24-05-2008 Solo Nations Cup 2008
18-05-2008 Uitnodiging Promotieweekend WV de Koenen
06-05-2008 Klasse Evenement Alkmaar 2008
06-05-2008 VoorBraassem 17 - 18 mei
31-03-2008 Clinic 20 april Loosdrecht
24-03-2008 Tjebbe wint Easter 2008
11-02-2008 Easter Regatta 22-24 maart
26-01-2008 Bergner Solo in produktie
21-01-2008 Kort verslag ALV 2008
04-01-2008 Kalender 2008
02-01-2008 ALV 2008
20-12-2007 Woord van de voorzitter
06-12-2007 Solo in Zilt
04-12-2007 Geen Boterletter
30-11-2007 Door de ogen van Peer van Agt
19-11-2007 DE S als Boterletter Kralingen
28-10-2007 Houtskool Cup naar Tjebbe
22-10-2007 Bossch(e) bolwerk
11-10-2007 Actiefoto's
08-10-2007 Elaine wint Wijnmaand evenement
07-10-2007 Houtskool Cup 2007
19-09-2007 Bouwverslag deel 2 Wytse de Boer
17-09-2007 Winter Kampioenschap Solo
17-09-2007 Wijnmaandevenement 6/7 oktober
16-09-2007 Armand wint NaBraassem
08-09-2007 Uitslag Rhederlaag wedstrijden Nu met verslag van Jacques
05-09-2007 NaBraassem 15 en 16 september
27-08-2007 Tweede Seizoenshelft
21-08-2007 Rhederlaag wedstrijden
21-08-2007 Nieuw op de soloklasse website
21-08-2007 Jacques Benelux Kampioen 2007
02-08-2007 Andy Davis wins UK Nationals / Nations Cup 2007 update 5
24-07-2007 Benelux Kampioenschappen 2007
20-07-2007 Rene van Rijn wint Loosdrecht Week 2007
16-07-2007 Loosdrechtweekend 2007
12-07-2007 Verslag Vrijbuiterweekend
10-07-2007 Tewaterlating Solo 555
09-07-2007 Jacques Metaal wint in Workum
26-06-2007 Inland Championships (nu met verslag Pieter Jelle)
25-06-2007 Solo verovert Friesland update 2
21-06-2007 Promotiewedstrijden AFGELAST
11-06-2007 Braassem Summer Regatta 2007 met verslag Sijbrand
01-06-2007 Belangrijk bericht van de penningmeester
31-05-2007 Andy Davis Open Nederlands Kampioen 2007 nu met verslag door Pieter Jelle
29-05-2007 Foto's ONK
29-05-2007 Rob, Frank en Michiel bedankt!
18-05-2007 Countdown: ONK 2007 te Hoorn
16-05-2007 Renovatie VIAL Solo
13-05-2007 Armand wint VoorBraassem nu met verslag door Gerard ?n een verslag door Armand
09-05-2007 Foto's Solo Clinic
08-05-2007 Bergner Solo update 3
04-05-2007 Bergner Solo update 2
01-05-2007 Solo Clinic Braassem 29 april
26-04-2007 Opleiding klasse controleur 28april2007
20-04-2007 Andy Davis in actie op Loosdrecht
17-04-2007 Solo's in de Algarve
16-04-2007 Anton Kok wint op Giesbeek
12-04-2007 Nieuwe Boon FRP Solo
09-04-2007 Tjebbe wint Easter
28-03-2007 Training door Andy Davis op Goede Vrijdag
28-03-2007 Start seizoen 2007
23-03-2007 Bouwfoto's Jan Arends
20-03-2007 Andy Davis wint Engelse Winterkampioenschap 2007
05-03-2007 Bergner Solo update
04-03-2007 Notulen ALV 2007
24-02-2007 Easter Regatta 7-9 april 2007
19-12-2006 Kalender 2007
10-12-2006 ALV 2007
04-12-2006 Foto's Garda 2006
04-12-2006 Boterletter 2006
14-11-2006 Boterletter 2006
11-11-2006 Winterkampioenschap 2006
28-10-2006 Nog meer foto's Houtskool
24-10-2006 Foto's Houtskoolcup
22-10-2006 Armand wint Houtskoolcup
20-10-2006 Houtskoolcup 21/22 oktober
09-10-2006 Bossche5 7/8 oktober
09-10-2006 Zo broer, zo zus...
06-10-2006 ONK Solo 2007
01-10-2006 Wijnmaandevenement 30 sept / 1 okt
01-10-2006 Foto's VoorBraassem
25-09-2006 Zo vader zo zoon
19-09-2006 NaBraassem 16/17 september
19-09-2006 Nieuwe website
19-09-2006 Winter Kampioenschappen 2006
19-09-2006 Winter-training
19-09-2006 Foto's reünisten
11-09-2006 SOLO 50 jaar: After Anniversary Party - update
06-09-2006 SOLO 50 jaar: After Anniversary Party
29-08-2006 Giesbeek 9/10 september
29-08-2006 The early days: Solo H 5
29-08-2006 Het echte verhaal achter de OMA1866 Wisselprijs
27-08-2006 Garda Reunie 15 september
27-08-2006 SOLO 50 jaar: After Anniversary Party
22-08-2006 Benelux Cup gewonnen door Gerard
06-08-2006 Jamie Lea wint Nationals ?n Champion of Champions
23-07-2006 Michiel wint Loosdrechtweek(end)
22-07-2006 Alister Morley wins Nations Cup 2006
02-07-2006 Metalman wint heet Vrijbuiterweekend
18-06-2006 Weer succes bij UK Inlands 2006
17-06-2006 Braassem Summer Regatta 2006
05-06-2006 Open Nederlands Kampioenschap 2006
05-06-2006 Robbie Wilson wins Open Dutch Nationals
31-05-2006 Voorjaarswedstrijden Westeinder 27-28 mei
21-05-2006 VoorBraassem 20-21 mei
30-04-2006 ALV 2006
29-04-2006 Zelfbouwverslag 1 Wytse de Boer
22-04-2006 Int. Easter Regatta
19-04-2006 Promofilmpje Garda
11-04-2006 Teamwedstrijden 7 mei
11-04-2006 Theorie
10-04-2006 Elzenaar
16-03-2006 Waterkampioen
08-03-2006 RedBrownie
04-03-2006 HISWA 2006
16-01-2006 Voorjaarstraining
31-12-2005 Nieuwtjes 2005
31-12-2005 Mistachterlicht?
31-12-2005 Theorie
31-12-2005 Zeilregels
Komende activiteiten:
Klik hier voor alle activiteiten